Gebeçınar Köyü Gönen Balıkesir |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gebeçınar Köyü Gönen BalıkesirGebeçınar Köyü Gönen Bilgileri - Gebeçınar Köyü Hakkında - Gebeçınar Köyü Tanıtımı - Gebeçınar Köyü Resimleri Gebeçınar Gönen ilçesinin bir köyüdür Tarihi Köy halkı 1878 yılında 60 hane Bulgaristan'ın filibe kazasından göç ederek canakkalenin biga ilcesine bağlı iken tahir ovasının gönen cayın doğusuda hacı emin çifliğinden 2000 dekar arazi alıp 60 pay ederek kendilerine mesken yerleşik düzene geçmişler bir mütdet sonra sıtma astalığın yayılmasından köyün yerleşik alanını terk ederek bugünkü köyün yerine yerleşmişler 1915 çanakkale savaşlarında savaşarak bir kaç şehit verilmiş 1950 yılında büyük debrem geçirmiş köyün büyük caplı hasarlar meydana gelmiştir 1952 yılında balıkesir gönen bağlanmıştır 1953 yılın eylül başlarıda büyük yangın atlatarak köyün 4/3 yanarak büyük felaket atlatmıştır1968 yılında elektiriğe kavuştu Gönen ile köyün arasında gönen cayı vardır ulaşım salla yapılırdı 1970-1978 yılında köy köprüsü yapıldı Coğrafya Köy güney marmara denizin 10km güneyinde kalıyor rakım 90 metre dir doğusunda havutca köyü batısında tahir ova devlet üretme çiftliği tigem güneyinde ulukır kuzeyide musakça köyleri mevçuttur İklim iklimi kışları ılık yazları nemlı kurak gecer Ekonomi köy halkı zıraat tarımı yapmaktadır buğday nohut kavun karpus maydonoz çeltik zeytinçilik (kontini sistem zeytin yağ fabrikası mevcut köyümüz 18000 dekar yüz ölçümüdür 4000dekar ormanı vardır 160 hane 520 nüfus 4 kahvehanesi 3 bakkal dükkânı 2 berberi süt toplama merkezi 60tonluk kantarı petrol ofis istasyonu mevcuttur Altyapı sağlık ocağı camiisi köy konağı kanilasyonu ve su şebekesi aladağ içme suyu ptt santralı mevçuttur köy ulaşım yolu asfaltır ilk öğretim taşıma sistemi ile sarıköy ilk öğretim okulunada öğretim yapılmaktadır Bandıma-Biga Çanakkale Gönen-Biga Çanakkale yol kavşak üçgeninde bulunmaktadır Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|