Kayacık Köyü Ezine Çanakkale |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayacık Köyü Ezine ÇanakkaleKayacık Köyü Ezine Bilgileri - Kayacık KöyüHakkında - Kayacık Köyü Tanıtımı - Kayacık Köyü Resimleri İlçe: EZİNE - İl: ÇANAKKALE Köy Muhtarı: MUSTAFA AYDIN Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Çanakkale Bilgiler Nüfus 322 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 17600 Alan Kodu 0286 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Çanakkale İlçe Ezine Web Sitesi Kayacık, Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Kayacık köyünün Çığrı dağının eteğinde yer almış ve köklü bir tarihe uzanışı vardır Bu çevre eski Yunan kenti olan "NEANDRİA" kentine tarihte ev sahipliği yapmıştır Bu kent MÖ 750 yıllarında İYONYA ve AİONYA uygarlıklarına ev sahipliği yapmış, daha sonra da OSMANLI DEVLET'İNİN topraklarına katılmasıyla tarihini içinde barındırarak, günümüze kadar gelmiştir Oldukça köklü geçmişe sahiptir Granit kayalarla kaplı Çığrı Dağının eteğinde kurulmuş bir köy olmasından dolayı, Kayacık adını almıştır Köyün eski adı Çığrı'dır Kültür Beyaz peyniri ve özellikle beyaz peynirden yapılan tepme peyniri çok ünlüdürVe ismini köye veren dağda doğal kaynak suyu (tatlı su) bulunmaktadırAynı zamanda, diğer kaynak sularından ince ve tatlıdır Coğrafya Çanakkale iline 58 km, Ezine ilçesine 13 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 376 2000 322 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Özellikle hayvancılık yaygın olaraka yapılmaktadır Yaklaşık 8500 adet koyun ile yine yaklaşık 600 adet holstein friesen cinsi büyükbaş hayvan bulunmaktadır Diğer bir uğraş olan Arıcılık yine iyi durumdadır Binbir çeşit çiçekten bölgenin en doğal ve en iyi kalitedeki balı üretilir Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesivardır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Eğitim Durumu Köy halkının % 98'i okuma yazma bilmektedir Nüfusun %15'i ortaöğretim, %3'ü yüksek öğretim eğitimi alabilmiştir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|