Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, bursa, çağlar, gemlik, ilköğretim, kurşunlu, nursel, okulu

Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bilgileri Bursa Gemlik

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bilgileri Bursa Gemlik

Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Hakkında - Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Tanıtımı - Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Resimleri - Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik İletişimi - Kurşunlu Nursel Çağlar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Kurşunlu,Bursa ilinin Gemlik ilçesine bağlı bir kasabadırGemlik'ten 15 km uzaklıkta, Marmara Denizi kıyısında,tarihi çok eskilere dayanan bir kasabadırOkulumuz bu kasabaya kurulmuştur
1800 yılından 1922 yılına kadar 14 öğretmen 180 öğrencisi bulunan okulun,şimdi de 14 öğretmen ve 180 öğrencisinin bulunması ise ilginçtirYeni Cumhuriyet'ten 1946 yılına kadar okul yokturKurşunlu halkı ancak 1946-1947 yıllarında yeni alfabeyi öğrenmeye başlamıştır1948 yılında eski Rum okulunun bulunduğu yere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen okul açılmıştır

Kurşunlu köyüne gelen ilk öğretmenler Fehmi TUNA ve eşidir1973 yılına kadar devam eden okulun alt katında piyes salonu, alt katında ise dershaneleri bulunuyordu

Burası Kurşunlu'nun okul ihtiyacına karşılık vermeyince Ahmet YÖRÜK adlı hayır sever bir vatandaşımız tarafından verilen arsaya iki dershanesi,bir müdür odası ve iki tuvaleti bulunan bir okul yapılırBu okul 1997 yılına kadar eğitim-öğretime devam eder

1994 yılında ise,aynı zamanda Türkçe Öğretmeni olan Belediye Başkanı Bayram DEMİR'e ve Kurşunlu halkına o zamanın Devlet Bakanı Cavit ÇAĞLAR tarafından bir okul yapma sözü verirDaha sonra eski okul yıkılarak yenisi yapılır ve 1997-1998 yılında eğitim- öğretime açılırOkulun adı da Cavit Çağlar'ın eşinin adı olan Nursel Çağlar olur

Nursel Çağlar İlköğretim Okulu şu anda 1 müdür, 14 öğretmen ile eğitim-öğretime devam etmektedir
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: KURŞUNLU NURSEL ÇAĞLAR İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Atatürk Cad Okul Sok
Telefon Numarası: 2245270031
Faks Numarası: 2245274745

kaynak :webrehberibiz - wwwmebgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com