Gölcük Köyü Kestel Bursa |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gölcük Köyü Kestel BursaGölcük Köyü Kestel - Gölcük Köyü resimleri - Gölcük Köyü hakkında - Gölcük Köyü tanıtımı Bursa İlçe: KESTEL - İl: BURSA Köy Muhtarı: Ahmet ÖNEM Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0224-385 4049,385 4027 Cep Telefonu: 0535-595 9215 Gölcük, Bursa ilinin Kestel ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Coğrafya Bursa iline 37 km, Kestel ilçesine 20 km uzaklıktadır Köyün başlıca geçim kaynakları meyveciliktir Şeftali ve armut en yaygın yetiştirilen meyvelerdir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 492 1997 533 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır, birleştirilmiş sınıflı tam gün eğitim yapılmaktadır okulda 2 derslik ve bir müdür odası olup (1, 2, 3)ilköğretim ve ana sınıfı olarak iki sınıf bulunmaktadır 4 sınıfa geçen öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur [[Sağlık ocağı] yoktur, sağlık evi vardır Görevli bir ebe hemşire bulunmaktadır Öğretmen, imam ve ebe lojmanı bulunmaktadır Ayrıca köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|