Balıkesir Şiirleri - Balıkesir İle İlgili Şiirler |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıkesir Şiirleri - Balıkesir İle İlgili ŞiirlerBalıkesir şiiri Balıkesirle ilgili şiirler BALIKESİR TOPRAĞINDA BİR AKŞAM Suları gördümderin,kaygısız,hoyrat hangi dağdan koparıp gelmişse özgürlüğünü ağaçlar nasıl özümlenmiş ki çılgınlığında şarış şarıl götürmeye bakıyor kendini suları gördüm; şimdi sevdalanmış gibi içtendiler eski türkülerle çağdaş, yeni hüzünlerle yorgun belki savaşlar gördüler kıyılarında otsuz ocaksız köylerden geçtiler Gördüm su gibi berrak, su gibi temizdi canı nereyi çekerse oraya ışığı avucundan dökülen dünya ayakta durmayı ondan öğrendi geceliydimkaygılıydım, yorgundum Balıkesir toprağında bir akşam aylardan nisan güzeli suları gördüm yenilendi umudum ŞÜKRAN KURDAKUL BALIKESİR'DE AKŞAM Zannımca karanlık, göklerde Deniz Dibi, şeffaf bir zar nazenin, ürkek Belli ki: delinir, her gün ansızın Önce akar, Dursunbey'in Dağı'na! Çöllerde yarılmış taşlar üstüne Nasıl damlar, yağmur; ince tül gibi Toprağın kokusu ciğerlerinde Serinlik, dallarda kızıl gül gibi Erimiş kurşun gibi; yayılır, akar artık Dursunbey'den, ovayata Ayvalık'a kadar Siyah bir yorgan sanki, ak kuğu tüylerinden Gecemazlum anası, belki şafağa kadar! Denizin, yeşilin,dağın Türkçesi İşte Balıkesir! Zağnos'tan kalan Ve bir Fatihadır zaman içinde Paşa Camii'nde, bir dosttan kalan Ahmet Tevfik Ozan |
|