Derik Kuyulu Köyü - Derik Kuyulu Köyü Hakkında Bilgi |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Derik Kuyulu Köyü - Derik Kuyulu Köyü Hakkında BilgiDerik Kuyulu Köyü - Derik Kuyulu Köyü Hakkında Bilgi Kuyulu, Derik Kuyulu, Mardin ilinin Derik ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyde üç adet kuyu bulunduğundan köye Kuyulu adı verilmiştir Köyün Kürtçe adı ise Selmê'dir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Mardin iline 67 km, Derik ilçesine 26 km uzaklıktadır Köy Kızıltepe-Viranşehir yolu üzerinde olup E-24 karayoluna 2 km uzaklıktadır Kuyulu köyünün bulunduğu yer aynı zamanda Harran Ovasında yer almaktadır Köyün kurulduğu yer ile çevresi ovalıktır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 274 1997 231 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Köyün arazileri özellikle son yıllarda sulanabilir hale getirilmiştir Köylüler kendi imkânlarıyla sondaj kuyusu açarak arazilerini sulamaktadırlar Köyde arazilerine genel olarak buğday, arpa, mercimek, pamuk, şekerpancarı ekilmektedir Yine karpuz yetiştiriciliği de yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Sultan Arda 1999 - Mehmet Hanifi Arda 1994 - Mehmet Hanifi Arda 1989 - Mehmet Hanifi Arda 1984 - Mehmet Hanifi Arda Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak sadece 5 sınıfa kadar eğitim ve öğretim verilmektedir 5 sınıfı bitiren öğrenciler 5 km uzaklıktaki Kocatepe İlköğretim Okulunda taşımalı eğitimden yararlanmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vekanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik var ancak sabit telefon yoktur Not: Bilgiler değişmişse sizler bu konu başlığı altında cevap yazarsanız en kısa süre içinde düzeltilecektir Ayrıca Kuyulu Köyü hakkında yazı resim veya yayınlanmasını istediğiniz konuları bu başlık altında cevap olarak yazarsanız size yardımcı oluruz Kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi |
|