Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, cevizli, hakkında, köyü, sivas, suşehri

Cevizli Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cevizli Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas

Sivas İli Köyleri -Suşehri Cevizli Köyü - Cevizli Köyü Hakkında Bilgiler - Cevizli Köyü Resimleri

Cevizli, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Sivas iline 153 km, Suşehri ilçesine 18 km uzaklıktadırİlçenin güneydoğusunda yer alırPolat Deresi'nin köyüdür

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Köyün nüfusu aşırı göç sebebi ile azalmıştır
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 172
1997 164

Köyde 1966 yılında açılan ilköğretim okulu halen eğitim-öğretime açıktırFakat bazı yıllar çocuk sayısının düşmesi sebebi ile merkeze bağlı okullara öğrenciler taşınarak eğitim sürdürülmektedir

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Bu yüzden "Katranlık" ve "Nura" isminde iki tane yaylası mevcutturBunlardan hayvancılık için en çok kullanılan Katranlık'dır Nura'da da ekilip biçilen tarlalar mevcut olduğundan hayvancılık için sonbaharda kullanılır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Celalettin Saydık
2004 - Veysel Çelik
1999 - Celalettin Saydık
1994 - Celalettin Saydık
1989 - Nevzat yılmazer
1984 - Nevzat yılmazer
1984 - Hüseyin Turan
1980 - Hüseyin Turan

Altyapı bilgileri

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yeni yapılmıştır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Köyün Suşehri merkeze yakın olması sebebi ve yakın köyü Akşar'da sağlık ocağı bulunduğundan sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur Köyde elektrik ve sabit telefon vardırKöy yolu Polat Deresi şenliklerinin yapıldığı güzargah üzerinde olması sebebi ile asfaltlanmıştırAyrıca bu yol İmranlı ile Suşehri'yi birbirine bağlamıştırKöyün kurulduğu arazide zaman zaman meydana gelen heyelanlar altyapı ve yerleşimi olumsuz etkilemektedirMuhtar CELALETTİM SAYDIK tekrar muhtarlıgı devralmasıyla tum calışmalarına hız vermiştirKoyun butun sorunlarını halletmeye başlamıştırİlk calışması koyun en buyuk sorunu olan heyelan sorununu uzun gayretler sonunda netıce ulaştırmıtır43 hsne ye devlet tasrafından ev yapılacaktır Programa alınmıştırİkincı olarak içme suyu sorununu halletmiştırKöyün suılama kanalrınında beton olmasını saglamıştır gereklı calışmalar yaz ayı itıbarı ile başlayacaktırSon olarakta koyun ana yol ve baglantı yollarının asfalt olması için verılen dılekece sonocunda bu calışmada devlet tarafından programa alınmıştırAyrıca katranlık isimli yazlık yaylamızın yollarıda ulaşıma acılmıoş olup elektırık sıstemıde getırılecektırSN Celalettin Saydık bey muhtarlık calışmalarına tum hızıyla devam etmektedır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com