Cevizli Köyü Hakkında Bilgi Suşehri Sivas |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Köyü Hakkında Bilgi Suşehri SivasSivas İli Köyleri -Suşehri Cevizli Köyü - Cevizli Köyü Hakkında Bilgiler - Cevizli Köyü Resimleri Cevizli, Sivas ilinin Suşehri ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Sivas iline 153 km, Suşehri ilçesine 18 km uzaklıktadırİlçenin güneydoğusunda yer alırPolat Deresi'nin köyüdür İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Köyün nüfusu aşırı göç sebebi ile azalmıştır Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 172 1997 164 Köyde 1966 yılında açılan ilköğretim okulu halen eğitim-öğretime açıktırFakat bazı yıllar çocuk sayısının düşmesi sebebi ile merkeze bağlı okullara öğrenciler taşınarak eğitim sürdürülmektedir Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Bu yüzden "Katranlık" ve "Nura" isminde iki tane yaylası mevcutturBunlardan hayvancılık için en çok kullanılan Katranlık'dır Nura'da da ekilip biçilen tarlalar mevcut olduğundan hayvancılık için sonbaharda kullanılır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Celalettin Saydık 2004 - Veysel Çelik 1999 - Celalettin Saydık 1994 - Celalettin Saydık 1989 - Nevzat yılmazer 1984 - Nevzat yılmazer 1984 - Hüseyin Turan 1980 - Hüseyin Turan Altyapı bilgileri Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yeni yapılmıştır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Köyün Suşehri merkeze yakın olması sebebi ve yakın köyü Akşar'da sağlık ocağı bulunduğundan sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur Köyde elektrik ve sabit telefon vardırKöy yolu Polat Deresi şenliklerinin yapıldığı güzargah üzerinde olması sebebi ile asfaltlanmıştırAyrıca bu yol İmranlı ile Suşehri'yi birbirine bağlamıştırKöyün kurulduğu arazide zaman zaman meydana gelen heyelanlar altyapı ve yerleşimi olumsuz etkilemektedirMuhtar CELALETTİM SAYDIK tekrar muhtarlıgı devralmasıyla tum calışmalarına hız vermiştirKoyun butun sorunlarını halletmeye başlamıştırİlk calışması koyun en buyuk sorunu olan heyelan sorununu uzun gayretler sonunda netıce ulaştırmıtır43 hsne ye devlet tasrafından ev yapılacaktır Programa alınmıştırİkincı olarak içme suyu sorununu halletmiştırKöyün suılama kanalrınında beton olmasını saglamıştır gereklı calışmalar yaz ayı itıbarı ile başlayacaktırSon olarakta koyun ana yol ve baglantı yollarının asfalt olması için verılen dılekece sonocunda bu calışmada devlet tarafından programa alınmıştırAyrıca katranlık isimli yazlık yaylamızın yollarıda ulaşıma acılmıoş olup elektırık sıstemıde getırılecektırSN Celalettin Saydık bey muhtarlık calışmalarına tum hızıyla devam etmektedır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|