Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alaçatı, çeşme, patlıcanlı, pilav

Patlıcanlı Pilav (Alaçatı - Çeşme)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav (Alaçatı - Çeşme)






Malzemeler:


1 kg patlıcan, zeytinyağı, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 3 adet domates, 1 bardak pirinç, yenibahar, tarçın, karabiber, tuz ve şeker, taze nane, maydanoz, dereotu


Hazırlanışı:


Önceden 1 kg patlıcan küp küp kesilip kızartılır Tencereye az zeytinyağı konur, rende soğan ve 2 diş sarımsakla kavrulur Bu karışıma rendelenmiş domatesler eklenir Patlıcanlara, tuzlu suda bekletilmiş 1 bardak pirinç eklenir Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz ve şeker ilavesi ile pilav pişirilir En son taze nane, maydanoz, dereotu gibi yeşillikler ilave edilir Biraz demlendikten sonra afiyetle yenir


Alıntıdır!


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.