5 Yaşındaki Bir Çocuk Camide Vaaz Veriyor.... |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
5 Yaşındaki Bir Çocuk Camide Vaaz Veriyor....Kahire’de 5 yaşındaki bir çocuk camide vaaz veriyor, cami dolup taşıyor! Metin TURAN/KAHİRE, (DHA) MISIR’ın başkenti Kahire’de 5 yaşındaki bir çocuk, her gün camide verdiği vaazlarla cemaati hayrete düşürüyor Hadaik Zeytun semtinde bulunan Aziz Billah Camii’nde vaaz veren Müslim Said Ahmed’in piyasada çok sayıda vaaz kasedi ve CD’si de satılıyor Müslim Said Ahmed’in vaazlarını dinlemek isteyen yüzlerce kişi her gün camiye akın ediyor Bu yaşında Kur’an-ı Kerim’in 23 suresini ezberlemiş olan küçük vaiz, temel dini bilgilerin neredeyse hepsine sahip olduğu gibi, zaman zaman İslam’ı sevdirmek için kıssalar da anlatıyor ‘ANNE, BABA’ DEMEDEN ÖNCE ‘ALLAH’ DEMİŞ Müslim, yaşına rağmen gür sesiyle cemaati çok rahat etkileyebiliyor Babası Said Ahmed Abdultavveb oğluna din eğitiminin kendisinin verdiğini söyleyerek, "Oğlum ’anne, baba’ demeden önce ’Allah’ dedi Onunla gurur duyuyorum İyi bir hafızası var ve çabuk öğreniyor İleride daha iyi olmasını temenni ediyorum" dedi Küçük Muslim, vaazlara Şeyh Muhammed Abdulselem ve babasının kontrolünde çıkıyor Müslim kürsüye oturunca cemaat küçük vaizi öperken, babası Ahmed de oğlunun kıyafetini düzeltiyor Cemaatten itiraz edenler olsa da, Şeyh Muhammed Abdusselem, bu yeteneğin ’Allah vergisi’ olduğunu söyleyerek, iyi eğitilmeleri durumunda çocukların da vaaz verebileceği görüşünü savunuyor ’BU BİZE ALLAH’IN BİR LÜTFU’ Şeyh Muhammed Abdusselem, "Mucizeler dönemi peygamberimizle kapanmıştır, fakat bu bize Allah’ın bir lütfu Mucize diyemeyiz ama bu ona yakın bir şey" diye konuşuyor Hutbede bazen Hz Muhammed dönemini anlatan, bazen de ayetlerden örnekler vererek kendinden yasça büyüklere din dersi veren Muslim Said Ahmed ise, "Ben eğitimimi babamdan aldım ve hala devam ediyorum" dedi Camiye akın edenler, her namazdan sonra Müslim Said Ahmed’in ’coşku dolu’ hutbelerini dinlemek için camiden ayrılmıyor Müslim Said Ahmed de şimdiden bir hayran kitlesine sahip Küçük vaizin hedefi ise eğitimini ilerleterek iyi bir imam olmak |
|