Yeşil Elbise... |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Elbise...Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu -Gel seni camiiye götüreyim, dedimBugün cuma biliyorsun -Sen de benim camiiye gitmediğimi biliyorsun, dedi -Biliyorum ama, sebebini gerçekten merak ediyorum -Nebileyim olmuyor işte, dedi Hem pantolonumun ütüsüde bozulup,dizleri çıkar diye endişe ediyorum Gayri ihtiyari gülmeye başladım -Heralde şaka yapıyorsun dedimBunun için camii terk edilir mi? -Ciddi söylüyorum dedi Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin Gerçekten de öyleydi Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı -Peki dedim hayatında hiç camiiye gittin mi? -Çocukken dedemle bi kaç kere gitmiştim, dedi Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak fiye endişe etmiyordumFakat artık camiiye gidebileceğimi zannetmiyorum Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti Daha sonra el sıkışıp ayrıldık Onunla konuşmammızdan 2 ay sonra kendisinin camiide olduğunu söylediler Hemen gittim Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı Yavaşca yanına yaklaştım kızık bir sesle: -Hani dedim Camiiye gelmeyecektin? Hiç sesini çıkaramadı Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu |
|