![]() |
Gören Gözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gören GözlerAdamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa : -Buraların yabancısıyım demiş ![]() ![]() Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra : - Ben de buraya ilk defa geliyorum demiş ![]() ![]() Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez ![]() - Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz? diye gülümsemiş çocuk ![]() ![]() - İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği ne malûm ? - Tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez, diye atılmış çocuk ![]() ![]() derin nefes alırsanız, fırından yeni çıkmış ekmeklerin kokusunu duyacaksınız ![]() Adam, gözlerini hafifçe kısarak denileni yaptıktan sonra, teşekkür etmek için döndüğünde farketmiş çocuğun kör olduğunu ![]() Çocuk ise, konuşurken bir anda sözlerini yarıda kesmesinden anlamış, adamın kendisini farkettiğini ![]() Işığa hasret gözlerini ondan saklamaya çalışırken: - Üç yıl önce bir kaza geçirmiştim, demiş, görmeyi o kadar çok özledim ki ![]() Adam, çocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına yönelirken: - Artık emin değilim, demiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|