![]() |
İlhan Selcuk - Kuru Fasulye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlhan Selcuk - Kuru FasulyeBir dostum var; görmüs gecirmis adamdir; düyayi dolasmistir; üc-dört yabanci dili bilir; cogu konuda ayrintili bilgilere sahiptir; satranc, bric, bezik gibi oyunlari güzel oynar; müzikten anlat; sakaraklidir; üstelik bekardir ![]() Bir gün tutturdu: -Sana bir fasulye ziyafeti cekecegim, parmaklarini birlikte yiyeceksin ![]() Kuru fasulye yemeklerin padisahidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Az kuru ver ![]() ![]() ![]() -Pilav üstü fasulye ![]() ![]() Canim kuru fasulye velinimetimizdir; sulusuna ekmek ban, helmelisini kasikla ![]() ![]() ![]() Dostuma birkac günlügüne misafirdim; kuru fasulye pisirecegini duyunca sevindim ![]() ![]() ![]() ![]() Her neyse ![]() ![]() ![]() Dostum carsiya gitti, fasulyeyi aldi geldi; bir de ne göreyim? Kesekagidinin icindeki barbunya fasulyesi degil mi? Icime kurt düstü ![]() -Yahu biz kuru fasulye pisirecegiz, barbunya fasulyesiyle ne isimiz var ki? Kafasini salladi: -Bu daha iyi olur ![]() Olur mu olur ![]() Ben sustum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir de sen bak! -Himm, daha pimesi gerek, cok sert ![]() ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() ![]() Iki saat gecti, fasulye pismedi, üc saat gecti, fasulye kayniyor: -Bir bakalim ![]() ![]() ![]() -Cok sert yahu, galiba bu fasulyenin cinsi iyi degildi, simdiye degin pismeliydi ![]() -Yok, yok; biraz daha bekleyelim ![]() ![]() ![]() Bekledik, fasulye besinci saatin sonunda yine pismedi, ama yemegin suyu bitti: -Su katalim ![]() -Pismis asa soguk su katilmaz! Suyu kaynatip tencereyi yeniden doldurduk ![]() ![]() -Hani fasulye? Ses yok ![]() Ertesi sabah fasulyeyi al bastan kaynatmaya basladik; yedi saat, sekiz saat, fasulye pismiyor; sertlesiyor, sertlesiyor, sertlesiyor, sertlesiyor ![]() ![]() ![]() Olayi bir hanima anlattim, güldü: -Ayol, dedi, fasulye aksamdan islatilir, siser; sonra suda kaynatilir, suyu süzülür; yagi konur, pisirilir ![]() Güldüm ![]() Her isin bir raconu var, püf noktasi var, elindeki isin cahili oldun mu kuru fasulye bile pisiremiyorsun; istedigin kadar kaynat, kaynat, kaynat; olmuyor, olmuyor, olmuyor ![]() ILHAN SELCUK AGLAMAK VE GÜLMEK KITABIN DAN ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|