Krem Şantili Bademli Tatlı Tarifi - Krem Şantili Bademli Tatlı Yapışışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şantili Bademli Tatlı Tarifi - Krem Şantili Bademli Tatlı Yapışışı, Tarifi NedirKrem Şantili Bademli Tatlı Tarifi - Krem Şantili Bademli Tatlı Yapışışı, Tarifi Nedir MALZEMELER: * 4 tane yumurta * 4 türk kahvesi fincanı çok ince çekilmiş badem * 1 türk kahvesi fincanı un * 1 türk kahvesi fincanı toz şeker * 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * Çok az limon kabuğu rendesi * bir tutam tuz Şerbeti İçin: * 1,5 su bardağı su * 1,5 su bardağı toz şeker * 3-4 damla limon suyu YAPILIŞI: 1 Önce şerbet hazırlayın Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynatın, kaynama başladıktan sonra 5-6 dakika hafif kısık ateşte kaynatmaya devam edin Limon suyunu katıp ocaktan alın 2 Badem tozunu, unu, kabartma tozunu bir tabağa alın ve karıştırın, kenara alın 3 Yumurtaların akları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara alın Dikkat edin yumurta aklarına bir fiske dahi sarısı bulaşmasın 4 Yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice kar haline gelip katılaşana kadar çırpın 5 Yumurta sarılarına şekeri katın ve en az 5 dakika mikserle çırpın 6 Vanilya ve yağı ekleyip tekrar çırpın 7 Unlu karışımı da katıp tekrar çırpın 8 Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla ya da spatulayla akları söndürmeden yavaş yavaş karıştırın 9 Yağladığınız orta boy tepsiye karışımı dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin 10 Pişen keki ılıması için bekletin, dilimleyin, ılık keke ılık şerbeti döküp 4-5 saat dinlendirin 11 Üzerini krem şanti ile süsleyerek servis edin alıntıdır |
|