Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirYalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir kadayıflı tatlılar - ekmek kadayıfı - yalancı ekmek kadayıfı nasıl yapılır MALZEMELER: Keki İçin: * 3 yumurta * 3 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun) * 3 kahve fincaın un * 1 pkt kabartma tozu Karameli İçin: * 2 su bardağı şeker * 2 su bardağı sıcak su Kreması İçin: * 1 litre süt * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un Üzeri İçin: * 1 poşet kremşanti (75 gr) * 1 çay bardağı süt YAPILIŞI: 1 Şeker ve unu mikserle en az 10 dakika iyice beyazlaşana kadar çırpın 2 Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın 3 Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin Soğutun 4 Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın (en küçük ocak gözünde yapılırsa daha iyi sonuç verir) 5 Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın Biraz sabır gerektiyor, olmadı diye pes etmeyin 6 Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün Soğumaya bırakın 7 Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın 8 Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün 9 Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün (krema soğuk olmassa şanti erir) 10 Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin ve buzdolabında iyice soğutup servis edin Notlar: 1 Kullanacağınız bardak 200 gr lık olanlardan 2 Tepsinin boyutu 27×27 kare borcam 3 Süslemede önce hindistancevizi serpip servis yapmadan hemen önce tepside biriken karameli tatlının üzerine damlatın Servisten hemen önce yapın, hemen yayılır |
|