![]() |
Kolay Burma Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Burma Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirKolay Burma Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir Malzemeler 15 yaprak hazır baklava yufkası 2 su bardağı antepfıstığı 250 gram tereyağ Şerbeti için : 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 1 adet limonun suyu Yapilisi Şeker ve su bir tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılır ![]() Şerbet kıvam alınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, soğutulur ![]() Tereyağının 100 gramı eritilir ![]() Baklava yufkasının bir yaprağı serilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür ![]() Yumuşayan yufka 6 eşit dikdörtgene bölünür ![]() Her parçanın uzun kenarına bir sıra halinde fıstık dizilir ![]() Yufkalar sıkıca rulo yapılıp, burkularak tepsiye alınır ![]() Bütün yufkalar hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür ![]() Yağlanan burmalar 200 dereceye ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirilir ![]() Sıcak tatlılar soğuk şerbet ile şerbetlenip, çekmesi için beklenir ![]() |
![]() |
![]() |
|