Katmer Tatlısı Resimli, Tarifi, Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmer Tatlısı Resimli, Tarifi, YapılışıMalzemeler: Hamuru: •1 yumurta •3,5 su bardağı un •1 su bardağı ılık su •150gr tereyağı Kızartmak için: •750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir) Şerbeti: •4 su bardağı şeker •4,5 su bardağı su •yarım limon Hazırlanması: 1Şerbeti için şekerle suyu kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun 2Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın Altı parçaya ayırın Her birini 15cm çapında açın 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin Rulo şeklinde sarın 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın 3Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz |
|