Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuğu, karpuz, reçeli, tarifi, yapılışı

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı



Karpuz Reçeli Tarifi - Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeleri




Karpuz Kabuğu Reçeli


Malzemeler

1 kg kadar kalın karpuz kabuğu
1,5 kg tozşeker
1 limon suyu

Hazırlanışı

Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız 1,5 kg tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız Tencereyi indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız Serin bir yerde muhafaza ediniz Gerektiği zaman servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.