Afyon Usulü Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Usulü Lokma Tatlısı Tarifi YapılışıAfyon Usulü Lokma Tatlısı Tarifi - Afyon Usulü Lokma Tatlısı Yapılışı - Afyon Usulü Lokma Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: 1 yemek kaşığı pakmaya 2 çay bardağı ılık su 1 tane yumurta 2 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler: 1 su bardağı su 1-2 damla limon suyu 1 su bardağı toz şeker Yapılışı: Pakmaya ılık su ile ıslatılır Bir kaba yumurta kırılır Un katılır Islatılan pakmaya ilave edilir Bir çay bardağı ılık su dökülür ve hamur yoğrulur Kabın üzerine bir örtü örtülerek hamurun kabarması beklenir 10 dk sonra kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak kızgın yağın içine atılarak kızartılır Kızaran lokmalar önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbetin içine delikli kepçe ile atılır Şerbeti şu şekilde hazırlanır: 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı su ve 1-2 damla limon suyu bir tencerede kaynatılır Şerbet soğuduktan sonra sıcak lokmalar içine atılır Lokmalar şerbeti çekince servis tabağına alınır Not: En çok kandil günlerinde yapılır Komşulara ve akrabalara dağıtılır |
|