Beyaz Peynir Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Peynir Tatlısı Tarifi YapılışıBeyaz Peynir Tatlısı Tarifi - Beyaz Peynir Tatlısı Nasıl Yapılır - Beyaz Peynir Tatlısı Malzemeleri Beyaz Peynir Tatlısı 500 gr yağsız beyaz peynir 1 su bardağı un 1 çay bardağı pirinç unu 4 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı tozşeker 1 çorba kaşığı margarin Şerbeti için: 25 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Peyniri bir gece önceden suya koyun 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin Tuzunu iyice çıkarın Şerbet için, tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin Ardından şerbeti soğumaya bırakın Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın Un, pirinç unu ve kabartma tozu ilave edip, tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın Ardından, hamuru tepsiye yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin Antepfıstığı ile süsledikten sonra, servis yapın |
|