Ayvalı Bademli Pilav Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Bademli Pilav Tarifi YapılışıBademli Pilav Tarifi - Ayvalı Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Ayvalı Bademli Pilav Malzemeleri Malzemeler * 250 gr Margarin * 1 su bardağı Badem içi * 500 gr Pirinç * 1 büyük Ayva * 5 çorba kaşığı Kuru Üzüm * 1,5 lt Et Suyu * 1 çay kaşığı Tarçın * Tuz * * 10-12 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Margarini tencereye aktarın Eriyip, kızdıktan sonra soyulmuş badem içlerini ekleyin Hafifçe rengi değişene dek kavurun Ardından yarım saat ılık suda beklettiğiniz ve birkaç su yıkadığınız pirinci bademlerin üzerine ilave edin 10 dakika ağır ateşte sürekli bir tahta kaşıkla karıştırın Kabuklarını soyduğunuz ve badem iriliğinde doğradığınız ayvaları, yıkanmış üzümleri ekleyin Tuzunu ayarlayın Karıştırdıktan sonra bir buçuk litre et suyunu ilave edin Yaklaşık 3 dakika hızlı ateşyte pişirin Sonra ateşi kısarak, ağır ateşte pişirin Demlenmeye bırakın Üzerine tarçın serperek, servis yapın Afiyet Olsun |
|