Tarçınlı Cevizli Pilav Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Cevizli Pilav Tarifi YapılışıTarçınlı Cevizli Pilav tarifi - Tarçınlı Cevizli Pilav nasıl yapılır Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kase yemeklik doğranmış soğan 10 diş sarımsak (minik doğranmış) 2 Su bardağı pilavlık bulgur Yarım çay kaşığı tarçın 1 buçuk litre kaynar su Yarım su bardağı kıyılmış yeşil soğan Yarım su bardağı ceviz içi Karabiber Tuz Hazırlanışı: Yağı bir tencereye koyun ve soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurunSoğanarın pembeşemesine yakın sarımsakları ekleyinArdından bulguru ve biraz da tuz ekleyip 5dk daha kavurun ve tarçını ekleyip karıştırın Tencereye suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Bulgur suyunu çekene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin Kıyılmış yeşil soğan ve karabiber ekleyip karıştırın Pilavın tamamını bir servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin Sıcak servis yapın |
|