Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışıbulgur pilavı tarifi - sebzeli pilav tarifi - bulgur pilavı nasıl yapılır Malzemeler (4-6 Kişilik) 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 2 adet havuç 1 çay bardağı taze bezelye 2 renkli biber 1 adet kabak 2 adet domates 3 su bardağı et suyu veya su 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Soğan ve sarımsağı doğrayıp ince ince kıyın Havuç, kabak ve domatesleri soyup küp küp doğrayın Renkli biberleri doğrayın Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp önce soğan ve sarımsakları, sonra biber, havuç, bezelye ve en son kabak ve domatesleri ekleyin Sebzeleri hafifçe soteledikten sonra yıkanmış bulguru, et suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin |
|