Çeşnili Pirinç Salatası Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeşnili Pirinç Salatası TarifiÇeşnili pirinç salatası Küçük bir tencerede 1/2 kahve fincanı zeytinyağını kızdırıp pirinçleri beyazlaşana kadar kavurun 1,5 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakın Kağıt havlu pilavın buharını emerek pirinçlerin birbirine yapışmasını önleyecek, pilavın tane tane olmasını sağlayacak * Dereotunu ve taze soğanları incecik kıyıp derince bir kaba alın Zeytinleri, turşuları, kapari çiçeğini, ince kıyılmış biberleri ekleyip karıştırın * Çeşnili karışıma pilavın tamamını ilave edip iyice karıştırın * Sosunu hazırlamak için sızma zeytinyağı, limon suyu, hardal, kekik, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın Sosu salataya ilave edip güzelce karıştırın * Salatayı servis yapacağınız kaseye aktarın, isterseniz ortasını açarak süzdüğünüz ton balığını yerleştirin * Dilerseniz üzerini limon dilimleri ile ya da zevkinize göre süsleyip buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis yapın |
|