Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akrabayı, etmek, ziyaret, önemlidir

Akrabayı Ziyaret Etmek Neden Önemlidir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akrabayı Ziyaret Etmek Neden Önemlidir



akraba ziyaretleri niçin önem taşır - akraba ile ilişki kesmek neden günahtır


Akrabayı ziyaret dinimizin bir emridir Cenab-ı Hak, akrabasına iyilikte bulunanlara ahirette saadet vadederken, akrabalık bağlarını koparanların cezaya çarptırılacaklarını haber vermiştir İslam Dininde akrabalarla ilişkinin kesilmeden sürdürülmesine "sıla-i rahm" adı verilmiştir "Allah'tan korkun ve akrabalık bağlarını kesmekten sakının" ayeti bu vazifeyi yerine getirmenin dinimizin kesin bir emri olduğunu bize göstermektedir

Peygamber Efendimiz de "Hısım akraba ile ilişkiyi kesenler cennete giremez" buyurarak yakınlarla kötüleşmenin ve iyi ilişkilere son vermenin fenalığına işaret buyurmuştur Kendisine cennete girmek için ne yapması gerektiğini soran Halid bin Zeyd (Ebu Eyyub el-Ensari) Hazretlerine sevgili Peygamberimiz şu cevabı vermişti:

"Allah'a ibadet eder ve O'na hiç bir şeyi ortak koşmazsın, namazı kılar zekat: verir, akrabayı gözetirsin"
Şunu akııdan uzak tutmamak gerekir ki, akrabayı ziyaretten sevgi ve dostluk doğar Zaten mevcut olan akrabalar arası ilişkiler daha da kuvvetlenir Şayet ilişkiler zayıf ise ziyaretlerle yeniden dostluk bağları örülmüş olur Özellikle yakınlar arasındaki dargınlıklarda ilk adımı atan, yani barışmak için ziyarete ilk giden daha çok sevap kazanır Bunu akııdan uzak tutmamak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.