Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aişe, bildirmiştir, rah, şöyle

Hz Aişe (Rah) Şöyle Bildirmiştir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Aişe (Rah) Şöyle Bildirmiştir

Hz Aişe (rah) şöyle bildirmiştir

Resulüllah (as) bana: "Eğer kavmin küfürden yeni kurtulmuş olmasaydı, ben Kâbe'yi yıkar da onu tekrar İbrahim'in (as) kurduğu temel üzerine yeniden inşa ederdim Çünkü Kureyş Kâbe'yi bina ederken işi kısadan tutmuştur Ben, Kâbe'ye bir de arka kapı yapardım" buyurmuştur

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2367

İbn Abbas (ra) şöyle haber vermiştir:

Fadl b Abbas, Resulüllah (as) ile aynı binekte yolculuk ediyorlardı Bu sırada Hasam kabilesinden bir kadın fetva sormak için Resulüllah'a gelmişti Bu sırada Fadl kadına, kadın da Fadl'a bakmağa başladı Resulüllah hemen Fadl'ın yüzünü eliyle başka tarafa çevirmeğe başladı Kadın: "Ey Allah'ın Resulü! Hac farizası babama oldukça ihtiyarladığı bir yaşta erişti Deve üzerinde durmağa muktedir olamıyor Ben kendisinden (vekaleten) hac edebilir miyim?" diye sordu Resulüllah (as): "Evet! Onun adına hac edebilirsin" diye cevap vermiştir Bu hadise Veda haccı sırasında gerçekleşmiştir

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2375

Fadl b Abbas (ra) şöyle haber vermiştir:

Hasam kabilesinden bir kadın: "Ey Allah'ın Resulü! Babam çok yaşlı bir ihtiyardır Üzerinede hac farzdır Halbuki kendisinin deve üzerinde durması mümkün değildir" Bunun üzerine Peygamber (as): "Sen, onun adına haccet" buyurmuştur

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2376

Ebu Hureyre (ra) şöyle haber vermiştir:

Resulüllah (as) bir gün bize hitap ederek: "Ey İnsanlar! Yüce Allah üzerinize haccı farz kılmıştır Hac ediniz" buyurdu Bir kimse: "Ey Allah'ın Resulü! Her sene mi?" diye sordu Resulüllah cevap vermedi O zat sorusunu üç defa tekrarladı Bunun üzerine Resulüllah: "Eğer evet deseydim, her sene hac etmek muhakkak vacip olurdu ve siz hiç şüphesiz buna güç yetiremezdiniz Ben sizi kendi hâlinize bıraktığım müddetçe sizde beni kendi hâlime bırakın Hiç şüphesiz sizden evvelki milletler çok soru sormaları ve Peygamberleri hakkında ihtilafa düşmeleri sebebiyle helak olmuşlardır Binaenaleyh ben size bir şey emrettiğimde, siz bunu gücünüz yettiği kadar yapınız Bir şeyden de sizi nehyettiğimde, artık onu terkediniz" buyurmuştur

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2380

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com