![]() |
Cennet'e İlk Girecek Kadın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet'e İlk Girecek KadınCennete İlk Girecek Kadın Bir gün RasulAllah (s ![]() ![]() ![]() Fatıma' ya şöyle der ; - Cennete giren ilk kadın kimdir biliyormusun ? Hazreti Fatıma cevap verir ; - Ey Fahr-i Kainat ben değilmiyim ? RasulAllah efendimiz der ki ; - Hayır, filan yerde filan evde bir kadın var o dur ![]() Hazreti Fatıma şöyle der ; - Ne amel işlemektedir de cennete giren ilk kadın olacaktır RasuAllah efendimiz cevaben git onu ziyaret et görürsün der ![]() ![]() ![]() - Kimsiniz ? Hazreti fatıma şöyle der ; - Ben Fatıma ![]() - Hangi fatıma? Der kadın, Hazreti Fatıma şu cevabı verir ; - Rasualllah (s ![]() ![]() ![]() Kadın şöyle seslenir ![]() - Kusura bakma iki cihan serverinin kızı, Kocam şu an evde yok, kendisi benden başka kimseye Kapıyı açma dedi, Bende söz verdim açamam ey rasulllahın kızı ![]() ![]() - Peki, Tamam ![]() ![]() Ertesi gün olur, Hazreti Fatıma yine o kadına giderken yanına Hazreti Hüseyin gelir, Beni de götür Der, Hazreti Fatıma oğlunu kıramaz ve tamam gel beraber gidelim der ![]() ![]() - Kimsiniz ? der kadın Hazreti Fatıma cevap verir; - Benim, Fatıma ![]() Kadın şöyle der, - Ey cihan serverinin mübarek kızı yanında bir erkek çocuğunun sesi duyulur ![]() ![]() - Benim oğlum Hüseyindir ![]() ![]() ![]() Kadın Üzülerek şöyle der ![]() - Kusura bakma Ey Rasul kızı Hazreti Fatıma, Ben kocamdan sadece senin için izin istedim Oğlun Hüseyin için istemedim ![]() ![]() - Peki, Tamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün olur ![]() kardeşi Hazreti Hüseyini gören Hazreti Hasan ağlamaya başlar beni de götürün der, Hazreti Fatıma oğlunun bu isteğini kıramaz ve Onu da yanına alır ve yola çıkarlar ![]() ![]() ![]() - Kimsiniz ? - Ben Fatıma ![]() - Yanında kim var Ya RasulAllahın Kızı Fatıma - Oğlum Hüseyin var birde Hasan var, Hüseyini gelirken gördü ağladı, gelmek istedi bende kıramadım ![]() Kadın Üzülerek cevap verir ; - Kusura bakma Ya Rasul kızı Fatıma ben kocamdan sadece sen ve oğlun Hüseyin için izin aldım Hasan için Almadım yarın gel kocamdan Hasan içinde izin alayım ![]() Hazreti Fatıma ; - Peki, Tamam der ![]() ![]() Ertesi gün olur ![]() ![]() - Kimsiniz ? der kadın ![]() - Ben Fatıma ![]() - Yanında Hazreti Hüseyin Ve Hazreti Hasan' dan başka biri var mı Ya Rasul Kızı Fatıma ![]() - Hayır yok ![]() Ve kapıyı açılır, Kapıyı açan o kadar güzel bir kadındır ki yüzünden nurlar akıyor ![]() ![]() - Hoşgeldin Sefa getirdin Ey RasulAllahın kızı Fatıma ![]() Hazreti Fatıma ilk olarak kocasına olan itikatını beğenir ![]() ![]() - Üç gündür Kimsiniz diyen yaşlı kadın senmisin ? der - Hayır ![]() ![]() - Peki o yaşlı kadın kimdi ? - Yaşlı kadın yoktu Ya RasuAllahın Kızı Fatıma, ağzımda taş vardı o yüzden sesimi değiştirdim - Peki neden değiştirdin, der Hazreti Fatıma Kadın Şu Cevabı verir ![]() - Belki sesimi duyupta yoldan geçen bir erkek şehvetlenir, Kötü amel işler diye değiştirdim Ya Hazreti Fatıma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|