|
|
Konu Araçları |
bilgi, boyabat, hakkında, köyü, pirefendideresi, sinop |
Pirefendideresi Köyü Hakkında Bilgi Boyabat Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirefendideresi Köyü Hakkında Bilgi Boyabat SinopSinop Köyleri -Pirefendideresi Köyü Boyabat - Pirefendideresi Köyü Hakkında - Pirefendideresi Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 45 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Pirefendideresi, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köye göçebe olarak Bir Efendi adında bir şahıs gelmiştirBir efendi zamanla halk arasında değişerek pirefendi olmuşturOndan sonra köyün adı Pirefendi olarak kalmıştır Kültür Yemeklerinin en meşhur olanlaı keşgek ve sırık kebabıdır Coğrafya Sinop merkeze 129 km , Boyabat'a ise 46km uzaklıktadır pirefendideresi ayni zamanda cok guzel dinlenme yeridir,sessiz ve temiz bir oksijen istiyorsaniz mutlaka gormelisiniz İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 40 2000 45 1997 79 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Pirefendideresi'nin, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Murat NALCI 2004 - Murat NALCI 1999 - Murat NALCI 1994 - Murat NALCI 1989 - Salih SADİ Köyde ilköğretim okulu yoktur ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köylünün kendi imkânları ile yaptığı misafir konağı bulunmaktadır her sene Ağustos ayının ikinci haftası geleneksel olarak "keşkek günü" adı altında köylüyü toplama amaçlı panayır organize edilmektedir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|