Sofu Köyü Hakkında Bilgi Ayancık Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofu Köyü Hakkında Bilgi Ayancık SinopSinop Köyleri - Sofu Köyü Ayancık - Sofu Köyü Hakkında - Sofu Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 216 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57400 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Ayancık Sofu, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür Tarihi sofu köyünden önceki ismi Alaçam dır sonra Sofu köyü olmuştur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Sinop iline 73 km, Ayancık ilçesine 12 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 216 1997 190 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadırşuanki muhtar kemal çelikkaya köye 1980 ile 1990 arası reisoğlu şuayip öztürk muhtarlık yapmıştır elektrik şuayip öztürk zamanında köye gelmiştir2 dönem muhtarlık yapmıştır 2004 yılında allahın rahmetine kavuşmuştur allah rahmet etsin Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Kemal Çelikkaya 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ama egitim yapılmamaktadır yeterli ögrenci yoktur bu sebeple cocuklar toplanıp başka bir köyde toplu eğitim görmektedir Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|