Sancaklı Köyü Terme Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sancaklı Köyü Terme SamsunSamsun İli Köyleri - Sancaklı Köyü Hakkında -Sancaklı Köyü Tanıtımı - Sancaklı Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 480 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55600 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Terme Sancaklı, Samsun ilinin Terme ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adı savaş yıllarında gözlem maksadıyla inşa edilmiş olan askeri bir yapıdan gelmektedir Bu yapı 10 yıl önce yıkılmıştır Simenlik gölü içinde eski bir uygarlığın battığı söylentileri var olup göl gizemini hala korumaktadır Kültür [değiştir] Köy tipik bir Çerkez topluluğundan oluşmaktadır Günümüzde kına ve düğünlerde çerkez folklor oynanmakta, özellikle yaşlılar çerkezce konuşmakta ve çerkez örf adetleri geçerliliğini korumaktadır Coğrafya Samsun iline 60 km, Terme ilçesine 26 km uzaklıktadır Köyümüz halkı ve çevre köyleri pazar olarak Çarşamba ilçesine gitmektedirler İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 480 1997 471 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım - hayvancılık,Deniz ürünleri ile balıkçılık başlıca geçim kaynağıdırKöyde dar gelirli aileler kasaba ve büyük şehirlere göç etmişlerdirYaz mevsiminde tatil amaçlı olarak köye dönenler vardır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Haydar Aydın 1999 - Haydar Aydın 1994 - Kerami Özkaya 1989 - Kerami Özkaya 1984 - Aydın Aydın Köy Muhtarı: HAYDAR AYDIN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (362) 891 21 18 Cep Telefonu: 0 (537) 714 48 22 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 480 1997 471 İle Uzaklığı: 80 km İlçeye Uzaklığı: 26 km Rakım: 2 m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde [[ilköğretim] taşımalı olarak eğitim verilmekteKöyde,içme suyu şebekesi tamamlanmış,çalışmalar suyun verilmesi aşamasındadırkanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık evi mevcut,faal değildir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|