Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köyü, samsun, sarıdibek, vezirköprü

Sarıdibek Köyü Vezirköprü Samsun

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarıdibek Köyü Vezirköprü Samsun

Sarıdibek Köyü Vezirköprü - Sarıdibek Köyü Hakkında - Sarıdibek Köyü Resimleri - Sarıdibek Köyü Tanıtım

Samsun
Bilgiler
Nüfus 2011 (2000)
Rakım 850 metre
Koordinatlar 41°06′13, 35°05′20
Posta Kodu 55900
Alan Kodu 0362
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Samsun
İlçe Vezirköprü

Sarıdibek, Samsun ilinin Vezirköprü ilçesine bağlı bir köydür Köy 7 mahalleden oluşmaktadır Köyde 8 tane cami ve 3 tane de ilköğretim okulu bulunmaktadır

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kültür

KÖYÜN GELENEK VE GÖRENEKLERİ MİLATTAN ÖNCEDEN KALIYOR ANLIYACANIZ BİRŞEYE YARAMIYOR DERLEN SAMSUN AMAA DOĞU DAHA MEDENİ VE HADA UYGAR DAHA GELİŞMİŞ DAHA KÜLTÜRLÜ CAHİL DEĞİL ÇOCUKLAR YÜKSEK OKUL OKUYORLAR ODA NE BİLİYONUZMU İMAM HATİP LİSESİ OKURSA HOCA OKUMASSA AMELE OLACAK, HA BUNLARI NİYE YAZIYORUM BENDE O KÖYLÜ OLDUĞUM İÇİN ZORUMA GİDİYOR BİRAZDAHA BÖYLE GELİŞMEYE UYGARLIĞA DAVET EDİYORUM SİZLERİ

bir köyün gelenek ve göreneklerine bağlı kalması onların uygar olmadığını göstermez aksine aslına bağlı kaldığını gösterir özellikle hızla değişen dünyamızda buna ihtiyaçta vardır gelişim ve kültür insanların giysisinde değil beynindedir ancak kendisini aşağılık psikolojisine kaptırmış insanların bunu anlaması mümkün değildir ayrıca her kişinin eğitim hakkı kendisini ilgilendirir bende o köylü biri olarak farklı bir okula gitmek isteyen bir öğrenciye hiçbir kişi tarafından sen neden bu okula gidiyorsun denildiğini duymadım okul mezunlarından hocaların dışında mühendis, öğretmen, sağlıkcı, bilgisayar uzmanı gibi daha birçok alanda kişi yetiştirmiştir bunları bilmemek sizin sorununuzdur her okuyanında illaki devlet dairesinde bir iş sahibi olacak diye bir kural yoktur nasip ne ise o olur ancak insanların amele diye aşağılanması insani ve vicdani değerler ile uyuşmamaktadır şayet var ise sizde zoruna gitme meselesine gelince kimse seni köyde zorla tutmaz istemezsen çekip gidersin kiseyede o köylü olduğunu söylemezsin olur biter ama asla köyümün insanlarını aşağılama hakkını kendinde bulamazsın şayet bir aşağılama yapacak isen kendinle yüzleşmen daha uygun olacaktır

Coğrafya

Samsun iline 156 km, Vezirköprü ilçesine 42 km uzaklıktadır
Sarıdibek Köyü Köyderesi Mahallesi
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi ve karasal iklim etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 3800
2000 2011
1997 1707
Ekonomi

Köyün ekonomisiAyrıca köy erkeklerinin büyük çoğunluğu mevsimlik inşaat işçisi olarak Ankara ve Aydın illerinde çalışmaktadırlar e
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Mehmet DEMİR
2004 - Recep CÜCE
1999 - Şerif BASTON
1994 - Şerif BASTON
1989 - Sadık CÜCE
1984 - Sadık CÜCE
((1979)) - Bekir KARA

Köy Muhtarı: RECEP CÜCE

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0362-6950165

Cep Telefonu:
0535-8685597

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

2011
1997

1707
İle Uzaklığı:
156 km

İlçeye Uzaklığı:
41 km

Rakım:
950 m

Sağlık Evi
Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok

Altyapı bilgileri

Köyde 3 tane ilköğretim okulu vardır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi var aöma doktor vermiyorlar insan sınıfına koymuyorlar ki göndersinler ama halk bunu bilmiyor ve halen ak parti diyorlar bniraz akıllı düşünün lütfen Köye ulaşımı sağlayan yolun son 20km'si stabilize yol ]olup köyde elektrik ve sabit telefon ve adsl vardır
köyde içme suyunun olmamasını bir partiye yüklemek ve hele helede hergün ekranlardan bir başbakanın "soyu, okulu, altyapısı olmayan gerekli yerlere başvurusunu yapsın şayet ilgilenilmez ise direk beni arasın" demesine rağmen olayı parti bazına indirilmesinin aklı selimlikle hiçbir alakası olmasa gerek dedikleriniz yoktur doğrudur ama neden yoktur işte sorun burada almasını bilemezsen olmaz sen müracat etmeden de kise sana ben gelip yapayım demez köyde sağlık olcağı yoktur ama sağlık evi vardır her salı bir doktur rutin olarak gelip muayene yapmaktadır bir köye doktor gönderilmemesi o köyün insan sınıfına girmediğini göstermez lütfen yazdılarınızı okuyup öyle kaydetseniz daha iyi olur ayrıca hizmetlerin parti bazında ele alınması kişileri ayrışmaya ve ideoliye iter zeten bizim memleketimizin başına ne gelmişse bu yüzden gelmiştir bu benden değil yapmayalım buna engel olalım şu olmasın butür şeyler insanı tabiki gerilere iter asıl amaç Halka hizmet ise başta kimin olduğunun ne önemi varki sen baştakinemi hizmet ediyorsun HALKINAMI

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Sarıdibek Köyü Vezirköprü Samsun Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com