Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devrekani, elmalıtekke, kastamonu, köyü

Elmalıtekke Köyü Devrekani Kastamonu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elmalıtekke Köyü Devrekani Kastamonu

Kastamonu İli Köyleri - Elmalıtekke Köyü Devrekani - Elmalıtekke Köyü Hakkında - Elmalıtekke Köyü Tanıtımı -Elmalıtekke Köyü Resimleri

Kastamonu
Bilgiler
Nüfus 121 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 37700
Alan Kodu 0366
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Kastamonu
İlçe Devrekani

Elmalıtekke, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yokturELMALITEKKE KÖYÜ 2002YILINA KADAR KÜRE İLÇESİNE BAĞLI OLARAK BİLİNMEKTEDİRDEVREKANİ İLÇESİNE BAĞLANMASI HAKKINDA BİR BİLGİ TARAFIMDAN YENİ BİR GELİŞME OLARAK KAYDEDİLMİŞTİRERKAN TÜRÜDÜELMALITEKKE KÖYÜ ESKİ ÖĞRETMENİ

ERKAN HOCAM TEŞEKKÜRLERAydın YÜKSEK
Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yokturELMALITEKKE KÖYÜ İNSANLARI ÇOK YARDIM SEVER,MÜTEVAZİ,YABANCIYA KARŞI BİRAZ KUŞKULU İNSANLARDIRESPRİ YAPMAYI SEVERLERKÖYDE YALNIZ KALAN YAŞLI,GENÇ İNSANLARI UYGUN KİŞİ BULDUKLARINDA EVLENMELERİNİ SAĞLARLARGELİNLERE ÇOK FAZLA EŞYA YAPMAK GİBİ ZORLUKLARA GİRMEZLER2000'Lİ YILLARA KADAR BAŞLIK ALINIRDIKÖYDE CUMHURİYETİN İLK YILLARINDAN İTİBAREN EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILMIŞTIRANCAK YÜKSEK ÖĞRENİM GÖRMÜŞ İNSAN SAYISI AZDIRELMALITEKKE KÖYÜNDE KÖY ENSTİTÜSÜ MEZUNU MEHMET YÜKSEK(AYDINLAR MAHALLESİNDEN) UZUN YILLAR GÖREV YAPMIŞTIRKENDİSİDE BU KÖYDENDİRÇOCUKLARIDA İYİ EĞİTİM ALMIŞ AYDIN İNSANLARDIRDÜĞÜNLERİNDE BAHŞİŞ(HEDİYE) KABUL ETMEZLERİÇKİLERİNİ HEP BİR ARADA (DÜĞÜNLERDE)KÖÇEKLERİN OYUNLARI,KEMANE EŞLİĞİNDE HEP BİRLİKTE İÇER,EĞLENİRLERYEMEKLERİ ARASINDA PATATES çok KULLANILIRBARBUN FASULYE HEM KÖYDE ÇOK OLUR HEMDE BAŞ YEMEKLERİ ARASINDADIRET İHTİYAÇLARINI KENDİ HAYVANLARI ARASINDAN SEÇTİKLERİNDEN KARŞILARLARÇORBA OLARAK KENDİ YAPTIKLARI TARHANALARI KULLANIRLARKÖYDE ELMA,ARMUT,ERİK,DUT,GİBİ BÖLGEDE YETİŞEN HER MEYVE YETİŞTİRİLİRKÖYDE ÇOK ESKİ YILLARDAN KALMA RUM/ERMENİ MEZARI BULUNMAKTADIRKIZ ÇOCUKLARININ İLKÖĞRETİM GÖRMESİNE KARŞI ÇIKMAZLARANCAK DAHA İLERİSİNE PEK İZİN VERMEZLERZATEN KÖYDE YAŞAYANLAR ÇOĞUNLUKLA YA ÇOCUKLARDIR YA DA YAŞLI VE HASTALARGENÇLER YILIN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE GURBETTEDİRLERDİNİ İNAÇLARININ HEMEN HER GEREĞİNİ TAM OLARAK YAPMAKTADIRLARKÖY 5 MAHALLEDİRAYDINLAR MALLESİ,TEKKE (EN KALABALIKMAHALLESİDİR),MÜEZZİN ,TUĞMAN,MADENKÖYDE KENDİ ARALARINDA MAHALLE ADINI PEK KULLANMAYIP MAHALLELERE DE KÖY DERLER(MADEN KÖYÜ,TUĞMAN KÖYÜ gb)BOZKURT İLÇESİ İLE İLİŞKİLERİ YOĞUNDURKÖYE KASTAMONU-DEVREKANİ-ABANA-BOZKURT YOLU ÜZERİNDEN,YARALIGÖZ DAĞI ÇAL MEVKİİNDE, KUZEY BATI YÖNÜNDE AYRILARAK ULAŞILIRERKAN TÜRÜDÜ(GİRESUN/BULANCAK İLÇESİNDEN),MUSTAFA TANOBA VE EŞİ (TOKAT ERBAA İLÇESİNDEN)KÖYDE GÖREV YAPMIŞ ÖĞRETMENLERDENDİR1981 YILLARINDA OKULDA ÖĞRENİM GÖREN ÇOCUK SAYISI 53 KADARDIRELMALITEKKE VE ÇÖREKÇİ SINIRININ KESİŞTİĞİ, HACIM ÇAYI KENARINDA CUMA PAZARI DENİLEN YERE HAFTADA BİR GÜN PAZAR KURULURÇEVRE KÖYLERDE BU PAZARA İLGİ GÖSTERİRLERPAZAR YERİ AYNI ZAMANDA KÖYLÜNÜN SOSYALLEŞME ALANI OLARAKTA KULLANILIRZAMAN ZAMAN PAZARA GELENLER ARASINDA RAHVAN AT SAHİPLERİ ARASINDA YARIŞLAR DÜZENLENİRELMALITEKKE VE CİVAR KÖYLERDE EVLER TAMAMIYLA AHŞAPTAN YAPILMIŞTIR
Coğrafya

Kastamonu iline 69 km, Devrekani ilçesine 39 km uzaklıktadırKUZEYİNDE BOZKURT İLÇESİ İLE SINIRDIR,BATIDAN KÜRE İLEABANA VE BOZKURT İLÇESİNDEN ULAŞIM VARDIRKÖY GÖYNÜK DAĞI ETEKLERİNDE KURULMUŞTURASLINDA BİR ORMAN KÖYÜDÜRÇÖREKÇİ KÖYÜ İLE KOMŞUDURKARA YOLU AÇILMADAN KASTAMONU YÖNÜNE ULAŞIMLARINI DEVREKANİ-ŞENLİK PAZARI DENİLEN KÖY ÜZERİNDEN AT İLE DAHA SONRALARI AYNI HATTA EL İLE YAPTIKLARI YOLDAN HEM ARABA HEM AT VASITASIYLA YAPMIŞLARDIRSON YILLARDA KÖYE ULAŞIM RAHATTIRKÖYDE İÇME SUYU SIKINTISI ÇOK FAZLADIRİNSANLAR ARASINDA GUATR HASTALIĞI FAZLA DİKKAT ÇEKERERKAN TÜRÜDÜ
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus [değiştir]
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 121
1997 113
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırELMALITEKKE KÖYÜNÜN ASIL GEÇİM KAYNAĞI GURBETÇİLERİN KAZANDIĞI GELİRLERDİRBU KÖYDE YAPILAN NE TARIM NE DE HAYVANCILIK HİÇBİR AİLENİN YAŞAMASINA YETECEK KADAR YOKTURERKAN TÜRÜDÜ
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Faik Açıkgöz
1999 -MEHMET AÇIKGÖZ
1994 - MEHMET AÇIKGÖZ
1989 - MEHMET AÇIKGÖZ
1984 -MEHMET AÇIKGÖZ

ELMALITEKKE KÖYÜNÜN 2004 YILINDAN ÖNCEKİ MUHTARI YAKLAŞIK 30 YIL KADAR MUHTARLIK YAPMIŞ OLAN ŞU AN Kİ MUHTAR FAİK AÇIKGÖZ'ÜN BABASI MEHMET AÇIKGÖZ'DÜRmUHTARLIĞININ YANI SIRA KÖYÜN GİRİŞİNDE DEĞİRMENCİLİK YAPMAKTADIRBU SÜRE ARALIĞINDA DURSUN DAYI DENEN ŞAHISTA BİR SÜRE MUHTARLIK YAPMIŞTIRERKAN TÜRÜDÜELMALITEKKE KÖYÜ ESKİ ÖĞRETMENLERİNDENGİRESUN/BULANCAK
Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com