![]() |
Aşağıçayırcık Köyü Taşköprü Kastamonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşağıçayırcık Köyü Taşköprü KastamonuKastamonu İli Köyleri - Aşağıçayırcık Köyü Taşköprü - Aşağıçayırcık Köyü Hakkında - Aşağıçayırcık Köyü Tanıtımı - Aşağıçayırcık Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 269 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 37400 Alan Kodu 0366 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Kastamonu İlçe Taşköprü Aşağıçayırcık, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur ![]() Kültür bayramlarda özellikle keşkek,gazi antep baklavasından daha üstün el açımı baklava,çiçek bamya,pilav ve yanında et pişirilip bayram günlerinde sıla-i rahim yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kastamonu iline 35 km, Taşköprü ilçesine 3 km uzaklıktadır ![]() İklim KÖYÜN İKLİMİ her mevsimin ayrı güzelliği vardır ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 305 2000 269 1997 300 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - N ![]() 1999 - N ![]() 1994 - TAHSİN ÇELİK 1989 - TAHSİN ÇELİK 1984 - TAHSİN ÇELİK Altyapı bilgileri Köyde taşımalı sistemle eğitim-öğretim yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|