Demirli Köyü Eflani Karabük |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Demirli Köyü Eflani KarabükDemirli Köyü Eflani - Demirli Köyü Hakkında - Demirli Köyü Tanıtımı - Demirli Köyü Resimleri Türkiye'de yeri Bilgiler Nüfus 241 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 78300 Alan Kodu 0370 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Karabük İlçe Eflani Demirli, Eflani ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün ismi küre-i hadit eski adıyla Şimdiki ismiyle küre (demirli) köy ismini yeraltı kaynağı demirden almıştırCandaroğulları zamanında köy büyük bir kasabadırhan,hamam, ve medresesi mevcutturOsmanlının son dönemlerinde köy halkının savaşa girip geri gelmemesi nedeniyle köy fakir ve bakımsız kalmıştırVe günümüzde ise sadece CANDAROĞLU MAHMUT BEYİN YAPTIRMIŞ OLDUĞU BİR EŞİ DE KASTAMONU DA BULUNAN CAMİSİ MEVCUTTURKöyde iki adet su çeşmesi ve bir adet tatlı akasuyu bulunmaktadırBu suyun şifalı olduğuna inanılmaktadır Kültür Köyün en önemli yemeğinden biri bandırmadırKöy camisinin bir gecede geyikler tarafından yapıldığına inanılmaktadırAyrıca cami içinde bir bayanın ve bir adamın türbesi vardırBu türbede her gece yarısı bir ışık parlamaktadırO zaman bir meleğin indiği sanılmaktadır Coğrafya Karabük iline 57 km, Eflani ilçesine 12 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 241 1997 256 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Demirli'nin, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Cevat Kızıl 1999 - Cevat kızıl 1994 - Cevat Kızıl 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ama kullanımdışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi var ama kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|