|
|
Konu Araçları |
amasyanın, geleneksel, nelerdir, tarifleri, yemekleri, yöresel |
Amasyanın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri Nelerdir |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amasyanın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri NelerdirAmasya Yemekleri Amasyanın Yöresel Yemekleri Amasyanın Geleneksel Yemekleri Amasya’nın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri Mumbar - İşkembe Malzemeler: 2 su bardağı bulgur 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber 1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte) 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan harç mumbarın içine doldurulur, bakır kazanda işkembe ile birlikte 2 saat kadar pişirilir Hasuda (tatlı) Malzemeler: 1 Bardak nişasta 5 Bardak su 1 Bardak toz şeker 3 Kaşık tereyağı 1/2 Bardak ceviz içi Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir Ceviz serpilerek servise sunulur Sıcak olarak yenir Kalbura Bastı Malzemeler: 1 Paket margarin Şerbet için: 1 paket vanilya 2 adet yumurta 15 kg toz şeker 1 tutam tuz 1 litre su 2 kaşık yoğurt 1/2 limon suyu 1 su bardağı ceviz 1 paket kabartma tozu Malzemelere yetecek kadar un Hazırlanışı: Unun ortası havuz yapılır Margarin, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilerek yoğrulur Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir, hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, her parçanın içerisine ceviz konularak kalbur üzerinde şekli verilir Bir tepsiye dizilerek orta ısıda fırında 30-35 dakika pişirilir Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür Servis yapılır |
|