Kaşbaşı Köyü Merkez Bartın |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşbaşı Köyü Merkez BartınMerkez Kaşbaşı Köyü Bilgileri - Kaşbaşı Köyü Hakkında - Kaşbaşı Köyü Tanıtımı - Kaşbaşı Köyü Resimleri Kaşbaşı, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür İlçe: MERKEZ İl: BARTIN İle Uzaklığı: 7 km İlçeye Uzaklığı:7 km Rakım: m Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Bartın merkezine 7 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 364 1997 369 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Köy Muhtarı: MUSTAFA ÇAY Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 224 47 23 Cep Telefonu: 0 533 227 63 50 Okul 1kademsinde 1938 yılında eğitim öğretime başlamış1988 yılında 2 kademsinin inşaatı bitirilerek eğitim öğretime orta okul olarak başlamıştır1989-1990 öğretim yılından itibaren ilköğretim okuluna dönüştürülmüş ve halen ilköğretim okulu olarak devam etmektedirOkulun adı o dönem Zonguldak valisi olarak görev yapan Vali Tevfik Başakarın üstün gayretleri ile bitirilerek kısa sürede eğitim öğretime açılmış olması nedeniyle köy halkının köy ihtiyar heyetine kabul ederlerse okula adını verelim teklifi köy muhtarının Valiye iletilmiş,kabul edilmesi sonucu okulun adı Vali Tevfik Başakar Ortaokulu olmuşturOkul ilköğretim okuluna dönüştürüldükten sonra da aynı ad altında devam etmiştir2004 yılından beri okul müdürlüğünü Ali SEZER yapmaktadır Altyapı bilgileri Köyde, Kategori:ilköğretim okulu vardır [kullanılmaktadır][] Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Kaşbaşı ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|