![]() |
Devr-İ Aşk.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Devr-İ Aşk..Devr-i Aşk ![]() ![]() ![]() DEVR-İ AŞK Evren bilinçte mevcuttur ![]() “Ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim ![]() Bilinmeyi arzu etmeden önce bir hazine olduğunu bilen O’dur ![]() Ve Evrenleri yaratır… O; yok, vardır ![]() ![]() O; Hiç, heptir ![]() ![]() Birliktedir ![]() İkisini Bir Eden’dir ![]() ![]() İkisinde nasıl birlikte olabildiği, tanımlanamaz Ol’Andır ![]() Ve ne ise O, O An’da Olmakta Ol’Andır ![]() ![]() O; yaradılışla birlikte görünüşe çıkan ve yokluğundan var Ol’Andır ![]() ![]() Varlık oluş, O’nun kendini bilme eylemidir ![]() Bilinçtir ![]() ![]() Varlık; varoluşa saçılan, parçalarına ayrılmadan önceki ilk bilinçtir ![]() Ve hepsi olarak da tüm bilinçtir ![]() Var Ol’mayı arzulayan Bilinçtir ![]() Saf bilinçtir ![]() ![]() Ve bu nedenle Varlık saftır ![]() Saf Bilinçtir ![]() Ve görünüşe çıkışta kendinden değerlidir ![]() Varlık boyutları; tıpkı Tanrı’nın Bahçesindeki, bin bir çiçekler ve ağaçlar gibi, farklı ve çok boyutludur ![]() ![]() Saf Bilinç; tüm boyutların toprağı olması nedeniyle aynı zamanda varoluş ağacının, potansiyeller alanıdır ![]() Varlık oluşumundan toplanan ve derlenen bilgilerin biriktiği, bir sonraki varoluşa kadar saklanacağı işleneceği ve tekrar evrenlere saçılacağı yer saf bilinç toprağıdır ![]() Bilinç olmadan varlık olamaz, varlık olmadan da bilinç olamaz ![]() Evrendeki her şeyin kendisinde, tezahür edişine uygun bir bilinci vardır ![]() ![]() ![]() Varlık; saf bilinçle, ne ise O, O Ol’duğunu Bilen’dir ![]() Bilmiş Ol’Andır ![]() Ben’im; -Kendisi- Ol’muş Ol’Anın bilebildiği; HERŞEY OL’AN’dır ![]() O’nun; “Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim ![]() ![]() ![]() Ben Ben’im de bir deneyimdir ![]() ![]() Her şey bir anda tümel olarak görülür, ve bağışlanır ![]() O’na ve O Ol’An her şeye hayranlık, sonsuz kabul, sonsuz şükür sonsuz şefkat ile varoluşun -Tanımlanamaz Ol’Anı, eğer ki söze dökmek gerekiyorsa, tek kelimeyle AŞK’tır ![]() ![]() Saf ve gerçek haliyle ilk defa Ben Ben’imde AŞK hissedilir ve yaşanır ![]() Yaşanan ne sonsuzluktur ne de son ![]() Ne yokluktur ne varlık ![]() Asla tanımlanamaz ![]() Sanki şimdiye kadar tanımlananlarda, tanımsızı, hatırlamak için gevezece sayıklamalarımızdan ibarettir ![]() ![]() O tanımsızdır ![]() Zamansızdır ![]() Mekansızdır ![]() Aşk’tır ![]() ![]() Yine söze dökmek ve hep Ol’duğumuz yere; Ben Ben’ime gelebilmek için; aslında; saf bilincin toprağından baktığımızda; sonsuzluk ve sınırsızlık diye bir kavram ve tanım da yoktur ![]() Sonsuzluk, çoklu bakışın (zihin – ego), Baki Ol’Anı tanımlama uğraşından başka bir şey değildir ![]() Sonuçta; Sonsuzluğu tanımlayarak tanıma getiren zihindir ![]() Sonlu olan ve sınırları olan zihnimiz, -tanımsızı- sonsuzluk olarak tanımlayarak anlamaya çalışır ![]() Sonsuzluk ve sınırsızlık ikisi de dualite olgusunun içinde zihnin yarattığı tıpkı; zaman ve mekan gibi varlık boyutlarının kutuplarını oluşturmaktadır ![]() İllaki anlamak istiyorsak; Sonsuz Şimdi; evrimimizde ve tekamülümüzde, bizlerin anlayışını çok boyutluluğa hazırlayan ve süreçlerimizi daha çok kolaylaştıran kavramdır ![]() Sonsuz Şimdide; An’lar, mevcudiyeti ifade eder ![]() An, zaman değildir ![]() An; ne geçmiştir ne de gelecektir ![]() An; basitçe O An’da ne deneyimleniyorsa hepsidir ![]() An; ne oluyorsa ne varsa ne ise basitçe O’dur ![]() Ve kendimizdir ![]() An’da her şey yiter ![]() ![]() ![]() ![]() Yitmiyorsa ne An Ol’unabilir ne de -eylemin- kendisi olunabilir ![]() An’da; ne ise O Ol’An, Ol’maktadır ![]() An; Bir yere ulaşmakla bir yere varmakla veya bir şey olmakla ilgili değildir, sadece -kendisi- Olmakla ilgilidir ![]() Ve kendisi Ben Ben’im Ol’An, AŞK’tır ![]() Nihayet sonsuz zamanlardan sonra, Devr¬-i Aşk’tayız ![]() 2012 başlangıçtır ![]() Bundan sonra –Devir-, kalbin devri, son söz kalbin sözüdür ![]() Devir, kendiliğine, insana, varlığına ve Ol’uşa, hasbihalde Aşk Devridir ![]() Aşk; saf bilinçlerin Altın terazisinde tartılabilir… Ve sadece Aşk Ol’An İnsan, Aşk’ı yaşayabilir ve Aşk’ın Hak’ını, Hak edene verebilir ![]() Ne Mutlu Bize! Nilgün Nart |
![]() |
![]() |
|