![]() |
Mevlana'dan İnciler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan İnciler...Mevlana'dan inciler ![]() ![]() ![]() ![]() Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yan!” diyorum içime! Sadece sen yan! Ve “Dayan!” diyorum gönlüme! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vefa nedir, bilir misin ? Vefâ ; arkanda bıraktığını , giderken yaktığını yabana atmamandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HerGönül Bir Tek Sevgiliye Dönüktür Aslında, Lakin Kıblesi Yanlıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk, kimseye niyazı ve ihtiyacı olmayan Allah’ın vasıflarındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder, hem kendini…Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye teslim etme kendini… ! ![]() Ey AŞK! Sen sinemizde yer edeli, bütün sözcükler anlamını yitirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk ile gönlünü kaptırdıysan Leyla’ya …gün gelir onun yüzünden bulaşırsın bir belaya ![]() ![]() Yüzde Israr Etme ,Doksan da Olur ![]() ![]() ![]() ![]() Gönüle dedim ki: “Mümkün olur da söyleyebilirsen,söz sırasında, dosta derdimi,çektiğim ızdırabı anlat”Gönül dedi ki: “Sevgili ile buluşunca, şaşkınlığımdan,hayranlığımdan söz söyleyemem,ancak onu seyre dalar kalırım ![]() ![]() Mecnun değilim dost,lakin çağırsan çöllere gelirim ![]() ![]() ![]() ![]() bakışlarında diyar diyar gezdiğin değil; bir bakışıyla diyarına gittiğindir AŞK ![]() ![]() ![]() Ey AŞK! Ne olur bükme boynunu, gafiller seni ayaklar altına alsa da cevherliğinden bir şey kaybetmezsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allahım! Kader gereği bana verdiğin ıstıraplardan kaçmam, şikayet etmem, seni seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi renk camdan bakarsan güneşi o renkte görürsün ![]() ![]() ![]() Mevlana,ya sormuşlar “sevgili” nasıl olmalı diye…Sevilecek biri olmadığı zamanlarda bile seni sevmeli …Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı DAYANILMAZ OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI…! ![]() Her aşkın bir hasreti var; Her hasretin bir çilesi… Çilem çekilmez değil ama bir de çektireni var ![]() ![]() ![]() Hz Mevlana Celaleddin Rumi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mevlana'dan İnciler... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan İnciler...bakışlarında diyar diyar gezdiğin değil; bir bakışıyla diyarına gittiğindir AŞK ![]() ![]() Her aşkın bir hasreti var; Her hasretin bir çilesi… Çilem çekilmez değil ama bir de çektireni var ![]() ![]() ![]() Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder, hem kendini…Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye teslim etme kendini… ! Hem Aşkı Anlatan hem güzel öğütler veren paylaşım için Teşekkürler |
![]() |
![]() |
|