Hayattan Ne Öğrendim?/Mevlana.. |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayattan Ne Öğrendim?/Mevlana..Hayattan Ne Öğrendim?/Mevlana Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum Işığı gördüm, korktum Ağladım Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim Karanlığı gördüm, korktum Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi… Ağladım * * * Yaşamayı öğrendim Doğumun, hayatin bitmeye başladığı an olduğunu; aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim * * * Zamanı öğrendim Yarıştım onunla… Zamanla yarışılmayacağını, zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim… * * * İnsani öğrendim Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu… Sonra da her insanin içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim * * * Sevmeyi öğrendim Sonra güvenmeyi… Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim * * * İnsan tenini öğrendim Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu… Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim * * * Evreni öğrendim Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim * * * Ekmeği öğrendim Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini… Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim * * * Okumayı öğrendim Kendime yazıyı öğrettim sonra… Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana… * * * Gitmeyi öğrendim Sonra dayanamayıp dönmeyi… Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi… * * * Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yasta… Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım Sonra da asil yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine aydım * * * Düşünmeyi öğrendim Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim * * * Namusun önemini öğrendim evde… Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim * * * Gerçeği öğrendim bir gün… Ve gerçeğin acı olduğunu… Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da lezzet kattığını öğrendim * * * Her canlının ölümü tadacağını, ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim **** MEVLANA |
|