![]() |
'' Ben Kırık Kalplerdeyim '' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() '' Ben Kırık Kalplerdeyim '''' Ben Kırık Kalplerdeyim '' Kasa, masa, rütbe, şöhret geçicidir ![]() ![]() ![]() Kâinatı bir halden diğer hale çevirenin, Yâkinen (şüphesiz) ALLAH C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim, Rabbim, bu işin bildim neymiş türkçesi, Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi ![]() "Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet Senden habersiz aldığım her nefesten ![]() Cenab-ı Hakk'ın muhabbet(aşk) zinciri kimin ayağına takılmışsa onun için korku yoktur, gam çekmekte yoktur ![]() ![]() Evet zinciri aşk, takınmayan kimse henüz manevi hayata kavuşmamış demektir ![]() İlletli olarak Seni istemiyorum ![]() ![]() Zahir, aşıkın halinden haberdar değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Yüce ALLAH'ım C ![]() ![]() O ne büyük cür'ettir ![]() RASULULLAH'a SAV olan aşkımız, Sana olan itaatın kilididir ![]() Bu vücud kafesinde ki gönül kuşu hep O'nun aşkıyla tutuşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nur'u Muhammediye SAV kavuşan göz eşyayı istediği gibi kullanır ![]() ![]() ![]() ![]() Dünya malıyla zengin oldum zanneden gaafil; mağrur olur, Ahireti unutursa, Hakk'ın dostunu incitir, oda onun helâkı için yegâne sebeptir ![]() Malına mağrur Karun, Musa'nın AS kalbini kırdı da, hala yerin dibinde, hala aşağı gidiyor ![]() Gördüğüm nurdan haber veremeyeceğim çünkü kendimde değilim ![]() ![]() Hadisat senin kalbini kırmışsa üzülme, HÜDA onu mahsus kırdırtmıştır ![]() Kendi bulunsun için ! "Ben kırık kalplerdeyim" Buyurmadı mı? Sakın bu yolda ümitsizliğe düşme, zira Hakk kapısının seher vakti gözyaşına açılacağına ilan vardır ![]() Sonra ALLAH C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dost ile konuşmak için siyah çadırın çekildiği vakti fırsat bil, yani gecenin ganimet olduğunu anla ! Çünkü ağyar uyurken, yâr ile konuşmanın tadı başka olur ![]() ALLAH C ![]() ![]() ![]() Pişmanlığı ibadet kayd eder ![]() ![]() Kendinle meşgul ol bizim kusurlarımızla uğraşma, çünkü bizim hissemize aşk ayırdılar ![]() Ayağıma bağlanan aşk zincirini yokladım, meğer Senin kapına bağlıymış ![]() Bana yine merhamet etmişsin, ayağımı o kapının zincirine bağlamışsın ![]() Ya Rabb, merhamet et çözme Gaflet şarabı içen kuru vaiz'in sözüne aldanma ! O seni aşk şarabından mahrum eder ![]() ![]() ![]() ![]() Aşka uğramayan söz ölü vücuda benzer ![]() ![]() ![]() Kendinle yalnız kalmanın çaresine bak, sözü yanlış anlama, çokluktan ayrılda tenhada yaşa demek istemiyorum, çokluk içinde CANAN'ınla başbaşa kal ![]() CANAN'ını istiyorsan da, canından geç ![]() ![]() ![]() Aşk yolu ehli heva'ya kapalıdır ![]() Bu yol ancak ciğeri yanık sadıklara açıktır ![]() O caddeden giden susamaz, aşık susarsa, arif konuşursa helâk olur ![]() Kalb günahlardan temizlenmedikçe, Beyt-i İlahi olamaz, bunu da aşk şarabından başka bir şey temizleyemez ![]() ![]() ![]() ![]() Rabia-ı Adeviyye Bu dünya meyhanesinde iki türlü şara vardır ![]() ![]() Aşk meyhanesinin eşiğinden ! Yalvar peymaneni doldursunlar ![]() İç de aklın nur'a inkilab etsin, eşyanın içyüzünü gör ![]() El temas etmeyen o kadehe, gönülden gönüle geçerken hizmette kusur etme ![]() Her ilim okuyanın manadan haberi olduğunu sanma, kokusuna bak misk-i Muhammedi SAV geliyorsa kokla Ey nur arayan, gönlümün kırıklarına şaşma ! Aşk'ın harab yerleri aradığını, mamureleri viran edindiğini bil! Maşuk (MEVLA C ![]() ![]() ![]() Aşk yolunda gözünü sakın Maşuktan ayırma, bir parça kaydımı kovulmana sebep olur ![]() "Bizimle oturma, bir gönülde iki sevgi olmaz, kalb-i selim isteriz" nida edilir ![]() Kalb yaşla sulandığı zaman duayı ganimet bil, bu yaşa kıyamayanlara aşk yoluna sefer haram kılınmıştır ![]() Yalnız ağlamakla kalma gözyaşını, aşk şarabı yapabilecek bir aşık bul ! Aşk derdine sabır ilaç, feryâd yasaktır ![]() Hakiki derviş, çorba için tekke beklemez ![]() Onun için ekmeğe kul olanlara aşk şarabı verilmez ![]() Cennete, can feda edilmedikçe girilmez ![]() ![]() Aşık yamalı vücud hırkasını, bir kırık kalbe satar ![]() Aşk caddesinde ulu orta pek kendi kendine gidilmez, imdadcı lazımdır ![]() İnsanın vücuduna çöreklenmiş olan "nefs" putunu ne kazma kırabilir, nede balta parçalayabilir ![]() İşte onu ancak aşk ateşi eritebilir ![]() Aşıkda kalb zenginliği vardır, padişahda o bulunmaz! ![]() ![]() ![]() Onun için kırk derviş bir kilimde huzur ile oturur, yatar, kalkarlar da iki sultan bir dünyaya sığamaz ![]() ![]() ![]() Olmasa kibr ile riya, Sensin ol Beyt-i Kibriya ![]() Gönül tahtına sultan ol da cihan padişahları sana boyun kessin ![]() ![]() ![]() ![]() /alıntı/ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() '' Ben Kırık Kalplerdeyim ''Aşk yolu ehli heva'ya kapalıdır ![]() Bu yol ancak ciğeri yanık sadıklara açıktır ![]() O caddeden giden susamaz, aşık susarsa, arif konuşursa helâk olur ![]() Kalb günahlardan temizlenmedikçe, Beyt-i İlahi olamaz, bunu da aşk şarabından başka bir şey temizleyemez ![]() ![]() ![]() ![]() Tek kelimeyle harika mükemmel bir paylaşım ALLAH cc Razı olsun güzel yüreğine sağlık kardeşim Sevgi ve muhabbetle kal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() '' Ben Kırık Kalplerdeyim ''Alıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı Aşk yolu ehli heva'ya kapalıdır ![]() Bu yol ancak ciğeri yanık sadıklara açıktır ![]() O caddeden giden susamaz, aşık susarsa, arif konuşursa helâk olur ![]() Kalb günahlardan temizlenmedikçe, Beyt-i İlahi olamaz, bunu da aşk şarabından başka bir şey temizleyemez ![]() ![]() ![]() ![]() Tek kelimeyle harika mükemmel bir paylaşım ALLAH cc Razı olsun güzel yüreğine sağlık ardeşim Sevgi ve muhabbetle kal ![]() ![]() Hadisat senin kalbini kırmışsa üzülme, HÜDA onu mahsus kırdırtmıştır ![]() Kendi bulunsun için ! "Ben kırık kalplerdeyim" Buyurmadı mı? Kalb yaşla sulandığı zaman duayı ganimet bil, bu yaşa kıyamayanlara aşk yoluna sefer haram kılınmıştır ![]() Allah senden de razı olsun inşallah kocayürek güzel sözlerin için Teşekkür ederim sevgiyle kal |
![]() |
![]() |
|