Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
besmele, cemiyeti

Besmele Cemiyeti

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Besmele Cemiyeti

Besmele Cemiyeti

Çocuğun doğumundan itibaren 4 yıl, 4ay, 4 gün dolduğunda
çocuk için besmele cemiyeti oluşturulurmuş
Çocuk güzel elbiselerle, hediyelerle hoş edilir
ve evladım ben söyleyeceğim sen tekrar et denirmiş
Errahman dedirtilir errahim dedirtilip rabbiyesir duası kelime kelime tekrar ettirilip elif, be, te, se,……şeklinde arap harflerini tekrar ettirerek dualar edilerek tekbirler getirilirmiş Gelenlere de ikramda bulunarak besmele cemiyeti oluşturulmuş olurmuş
İlk besmeleyi babasıyla çekmiş olur başkasına kaptırmaz
anne ve babasının hayatı muhakkak düzelir

MFÇITLAK

Şimdiler de kaldımı hiç besmele cemiyeti ? Çocuklarımıza dinimizi öğretelim, daha duyarlı olalım Ben çok üzülüyorum değil 4 yaşında belli yaşa konuma gelmiş insanlar bir sübhanekeyi bilmiyor,her şeyden haberi var yabancı dillleri sular seller gibi biliyor bir dua okuyamıyor Anne babanın eksikliği olarak düşünüyorum Anne ve babamada minnettarım o yönden Allah hepimize hayırlı evladlar versin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com