Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dualar, hacda, okunan, sesli

Hacda Okunan Dualar Sesli

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hacda Okunan Dualar Sesli



Hacda Okunan Dualar
Hacda Okunması gereken dualar
Hacda hangi dualar okunur


İHRAM DUALARI

Allah'ım! Bunu kabul edilen bir hac kıl Onu, riyakarlık ve şöhret için yapılmış bir hac kılma” (Buhari: 1517)

MEKKE'YE GİRERKEN VE HAREM-İ ŞERİF'TE OKUNACAK DUALAR

Lebbeyk Allahumme Lebbeyk Lebbeyke La şerike leke lebbeyk innelhamde ven'ni'mete leke ve'l-mulk la şerike leke

“Ey Allah'ım! Senin emrine (itaate) hazırım Sen'in emrine uydum Sen'in hiçbir ortağın yoktur Sen'in emrine uydum Şüphesiz ki (gerçek) hamd, nimet ve mülk Sen'indir Sen'in hiçbir ortağın yoktur" diye duada bulunmak” (Buhari, 1549; Müslim 1148; Ahmed b Hanbel, 2/3, 28, 34)

Harem-i Şerif'e Girerken Okunacak Dua:

“Allah'ın adıyla Şeytan'dan, yüzü kerim olan, sultanı kadim olan Allah'a sığınırım
Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in aline salat olsun Allah'ım! Günahlarımı bağışla ve bana rahmetinin kapılarını aç” (Ebu Davud: 466)

KABE'Yİ GÖRÜNCE OKUNACAK DUA

“Allah'ım! Es-selam olan Sensin Sendendir selam Ey Rabbimiz, bizi Es-selam ile dirilt” (Bu duanın tamamı İmam Şafii'nin Müsned'inden 1/338 Said İbnü'l Müseyyeb'den rivayet edilmiştir)

HACER-İ ESVED'İ İSTİLAMDA DUA

“Allahuekber İlah ancak Allah'tır O'ndan başka ilah yoktur O tektir, O'nun ortağı yoktur Va'dini yerine getirdi ve kulunu doğruladı Askerlerini üstün kıldı Tüm orduları yendi” (Abdurrezzak, el-Musannef, 8894; İbn Teymiyye, Şerhu'l-Umde; 2/428; Ebu Davud, el-Mesai'l; 103)

MİZAB'DA DUA

“Allah'ım! Sen'in gölgenden başka bir gölgenin olmadığı gün, beni gölgende barındır Allah'ım! Beni Rasulün'ün elindeki kadehten içen ve bir daha ebedi olarak susamayanlardan eyle; Ey celal ve ikram sahibi olan Allah'ım

KABE'Yİ TAVAF EDERKEN

“Rabbimiz! Bize dünyada hasene (iman ve Salih amel) ver Ahirette de bize hasene ver ve bizi cehennem azabından koru” (Bakara Suresi, 201)

KABE'NİN RUKÛNLARI ARASINDA

“Bismillahi vallahu ekber

“Allah'ım! Sana iman kitabını tasdik, ahdine vefa ve Nebi Muhammed (sav)'in sünnetine uymakla (Beyt'inin tavafına başlıyorum)” (İbn Hacer, et-Telhis el-Habir; 2/247 Said İbnü'l-Müseyyeb'den; İbn Kudame el-Muğni; 5/215)

SA'Y DUALARI

Nafi; Abdullah bin Ömer'den Safa Tepesi'ne çıktığında şu duayı okuduğunu rivayet etmektedir:

“Allah'tan başka ilah yoktur İlah ancak O'dur ve O'nun ortağı yoktur Mülk O'nundur, hamd O'nadır ve O her şeye gücü yetici olandır La ilahe illallah, dini yalnız O'nun için halis kılarak, O'na kulluk ediciyiz Kafirler hoşlanmasa da Allah'ım! Beni dininle, sana itaatim ve Rasulü'ne olan itaatimle koru Allah'ım! Beni haramlardan uzak kıl Allah'ım! Beni, sen sevenlerden, meleklerini, nebilerini, rasullerini ve Salih kullarını sevenlerden kıl Allah'ım! Meleklerini, nebilerini, rasullerini ve Salih kullarını bana sevdir Allah'ım! İşleyeceğim hayır amelleri bana kolaylaştır, beni hem dünya hem de ahirette bağışla Beni Allah'tan korkanların önde gelenlerinden eyle ve beni Naim cennetlerine yerleştirdiklerinden kıl Din günü günahlarımı bağışla Allah'ım! Sen hak olan sözle söyledin (“Bana dua ediniz, duanızı kabul edeyim” dedin) Allah'ım! Nasıl ki beni İslam'ın hidayetine erdirdiysen, onu benden alma, İslam üzere, benim ruhumu alıncaya kadar beni ondan ayırma Allah'ım Beni cehennem azabına sunma ve beni kötü fitnelerin gelip çatacağı güne kadar da geciktirme” (Malik, Muvatta, Hc: 1/372, 373; el-Beyhaki, es-Sünen, el-Kubra: 5/94;İbn Kudame, el-Muğni: 5/235)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.