![]() |
Sıkıntıdan Kurtulmanın İlacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkıntıdan Kurtulmanın İlacıSıkıntıdan kurtulmanın ilacı Balıkesir Velilerinden Hasan Baba’ya "rahmetullahi aleyh", bir gün sevdikleri gelerek; - Efendim, dünya sıkıntılarından kurtulmanın ilacı nedir? diye sordular ![]() Cevabında, - Ölümü düşünmektir, buyurdu ![]() Sordular yine: - Kalbden dünya sevgisini çıkartmanın yolu nedir efendim? - “ ![]() ![]() ![]() - Kalbden dünya sevgisi çıkınca ne olur efendim? - Yerine “ ![]() ![]() - Başarılı olmanın sırrı nedir hocam? - Herkese karşı güler yüzlü, tatlı dilli olmaktır ![]() ![]() - Ya münafıklığın simgesi efendim? - O da, çatık kaşlı, somurtkan ve asık suratlı olmaktır ![]() Hiç belli olmaz Bir gün de; - Efendim, ![]() ![]() Cevaben; - Belli olmaz, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Sordular: - ![]() - Evet ![]() ![]() ![]() ![]() - Çare nedir peki efendim? - Çare, büyük küçük demeden her iyiliği yapmak, ufak büyük demeden her günahtan kaçınmaktır ![]() İlmihal okuyun! Bir gün de; - Her gün bir miktar “ilmihal kitabı” okumayı alışkanlık haline getirin, buyurdu ![]() Hikmetini sordular ![]() - Bunun iki faydası var, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|