Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilacı, kurtulmanın, sıkıntıdan

Sıkıntıdan Kurtulmanın İlacı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sıkıntıdan Kurtulmanın İlacı

Sıkıntıdan kurtulmanın ilacı
Balıkesir Velilerinden Hasan Baba’ya "rahmetullahi aleyh", bir gün sevdikleri gelerek;
- Efendim, dünya sıkıntılarından kurtulmanın ilacı nedir? diye sordular

Cevabında,
- Ölümü düşünmektir, buyurdu

Sordular yine:
- Kalbden dünya sevgisini çıkartmanın yolu nedir efendim?
- “ dostları”nın hayatlarını okumaktır O büyüklerin menkıbelerini okumak, ihlasını arttırır kişinin

- Kalbden dünya sevgisi çıkınca ne olur efendim?
- Yerine “ sevgisi” dolar

- Başarılı olmanın sırrı nedir hocam?
- Herkese karşı güler yüzlü, tatlı dilli olmaktır Ayrıca güler yüz, müminin simgesidir

- Ya münafıklığın simgesi efendim?
- O da, çatık kaşlı, somurtkan ve asık suratlı olmaktır

Hiç belli olmaz

Bir gün de;
- Efendim, ü teâlânın rızası hangi ameldedir? diye sordular

Cevaben;
- Belli olmaz, buyurdu Cenâb-ı Hakkın rızası ameller içinde gizlidir kardeşlerim Bir ufak iyilik yaparsınız, ü teâlânın hoşuna gider, rızasına kavuşursunuz

Sordular:
- ’ın gadabı da böyle midir efendim?
- Evet O da günahlar içine gizlidir Ufak diyerek bir günah işlersiniz Halbuki o günah Rabbimizin gadabına sebep olabilir

- Çare nedir peki efendim?
- Çare, büyük küçük demeden her iyiliği yapmak, ufak büyük demeden her günahtan kaçınmaktır

İlmihal okuyun!

Bir gün de;
- Her gün bir miktar “ilmihal kitabı” okumayı alışkanlık haline getirin, buyurdu

Hikmetini sordular
- Bunun iki faydası var, buyurdu Birincisi, buna her gün devam eden, öldüğünde “şehit” olarak ölür İkincisi, öldüğünde bu okuma âdeti kabrinde de devam eder Yattığı yerde her gün ilmi artar ve kıyamette “alim” olarak kalkar mezarından

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com