![]() |
Kuranda &Quot;En&Quot; Ler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuranda &Quot;En&Quot; LerKUR'AN'IN "EN"LERİ Kur'an'ın en uzun suresi:Bakara suresi;286 ayet Kur'an'ın en kısa sureleri:Kevser,Asr,Nasr sureleri;3 ayet Kur'an'ın en uzun ayeti:Bakara-282(Mudayene-borçlanma ayeti) Kur'an'ın en kısa ayetleri: 2 harflik ayetler: 1-Taha suresi 1 ![]() 2-Yasin suresi 1 ![]() 3-Fussilet suresi 1 ![]() 4-Şura suresi 1 ![]() 5-Zuhruf suresi 1 ![]() 6-Duhan suresi 1 ![]() 7-Casiye suresi 1 ![]() 8-Ahkaf suresi 1 ![]() Kur'an'ın en güzel kıssası:Yusuf Kıssası Kur'an'ın en meşhur isimleri: Kur'ân, tenzîl, kitâb, furkan, zikr, vahy, kelâmullah Kur'an'ın en faziletli ayeti(Hadise göre):Ayetel kürsi ayeti(Bakara-255) Kur'an'ın en son inen sureleri;Maide ve Feth sureleri veya Berae(Tevbe) suresi Kur'an'ın tertip sırasında en son suresi:Nas suresi Kur'an'ın en son inen ayetleri;(Rivayet farklılıklarına göre) 1-Size yönelik nimetimi tamama erdirdim ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim ![]() 2- ![]() ![]() 3-İçkinin yasaklanması ayeti(5/Maide-90-91) 4-Mirasla ilgili ayet ![]() Kur'an'ın en güzel tefsiri;Kur'an'ın Kur'an'la tefsiri Kur'an'ın en temel konuları;tevhid-risalet-ahiret Kur'an'ın en çok tartıştığı ;ahiret konusu Kur'an'da en çok ismi geçen peygamber:Hz ![]() ![]() Kur'an'da en çok geçen cümle/ayet:"Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? ![]() Kur'an'da en çok bahsedilen kavim:Yahudiler Kur'an'da geçen ne çok kelime/isim: ![]() 2695 ![]() ![]() Kur'an'da en çok bahsedilen ibadet:Namaz(70 kez) Kur'an'da ![]() ![]() Kur'an'da ![]() En güzel şekilde yaratılan varlık:İnsan (32/Secde-7)(95/Tin-4) Seslerin en çirkini:Eşek sesi(31/Lokman-19) En güzel renk,boya:Sıbgatullah( ![]() ![]() İhtilaflarda en güzel sonuç;İhtilafı Kur'an ve sünnete götürmek ![]() En iyi hüküm veren: ![]() Doğru yoldan sapanı en iyi bilen: ![]() En güzel söz-kelime:Vahy (17/İsra-53)(39/Zümer-23-55) Yaratıcıların/biçim verenlerin en güzeli: ![]() Yapılan işlerin en güzel karşılığı veren: ![]() En güzel sözlü kimse:"Ben Müslümanlardanım" ve iman edip salih amelişleyen kimse ![]() Sözleri dinleyip en güzeline uyan kimseler:Müminler ![]() Cehennemin en alt tabaksına girecek olanlar:Münafıklar ![]() İnsanların en aşağısı olanlar:İman edip salih amel işlemeyenler(95/Tin-5) ![]() ![]() ![]() ![]() Zulümlerin en büyüğü:Şirk ![]() En güzel isimler: ![]() ![]() Gecelerin en hayırlısı:Kur'an'ın indirildiği Kadir Gecesi ![]() Rızık verenlerin en hayırlısı: ![]() ![]() Merhamet edenlerin en hayırlısı: ![]() ![]() İnsan için en hayırlı mal:Helak kazanç ![]() En hayırlı örtü:Takva örtüsü ![]() Yardım edenlerin en hayırlısı: ![]() ![]() Tuzak kuranların en hayırlısı: ![]() ![]() En hayırlı sadaka:Gizlice verilen sadaka ![]() En hayırlı kullar:Peygamberler ![]() Nisyanın en kötüsü: İnsanın kendini unutması, ne için yaratıldığını aklına getirmemesidir(gaflet) ![]() Her şeyi en iyi bilen,gören,işiten,hikmet sahibi olan: ![]() İnsanlar için en güzel örnek:Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dini en güzel olan:Kendini ![]() ![]() En karlı ticaret:İman ve cihad (Saff-10-11) İbrahim a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı:yoksulkul/fecr |
![]() |
![]() |
|