![]() |
Rüyada Verilen Ceza... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rüyada Verilen Ceza...Mağripte, itibârlı bir âlim olan Ebü'l-Hasan; İmâm-ı Gazâlî Hazretleri’nin İhyâ kitabını okuyunca “Sünnete muhâlif” diye beğenmemiş ve müslümanların elindeki İhyâ kitaplarının toplanıp yakılmasını emretmiş ![]() ![]() Ebü'l-Hasan cumâ gecesi rüyâsında ders okuttuğu câmie girmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Allâh'ın Resûlü! Şu kimse benim hasmımdır ![]() “Yâ Resûlallâh, şu kitaba bakınız, eğer bu kimsenin dediği gibi bunda sünnete muhâlif bir şey varsa, ben Allâhü Teâlâ’ya tevbe ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Vallâhi bu çok güzel bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Seni hak peygamber olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki bu kitap güzeldir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ebü'l-Hasan'ın elbisesini soyun, iftirâ edenlere vurulduğu gibi had vurun ![]() ![]() ![]() “Yâ Resûlallâh böyle yapması yine senin sünnetini tâzîm içindi, af buyur ![]() ![]() ![]() Ebü'l-Hasan uyanınca gördüklerini halka anlatıp tevbe etti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|