![]() |
Namaz Serferberliğinin Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Serferberliğinin Hikayesi00:21 2005 Haziran’ında bir akşam, oğlum Hasan Hüseyin’le haftalık sohbetimize yürüyerek gidiyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() – Baba, ağırsa birlikte taşıyalım, dedi ![]() – Evet, oğlum tut ucundan, dedim ![]() ![]() – Bu kitapları birisine mi satacaksın, diye sordu ![]() – Hayır, oğlum ![]() ![]() Şaşırmıştı ![]() – Parasız mı? – Evet ![]() – Ama çok fazla baba ![]() O gün öylesine mutlu, öylesine sevinçliydim ki neredeyse dünya benim olsa insanlara hediye edecektim ![]() – Oğlum dedim, ballar balını buldum, kovanım yağma olsun ![]() Anlayamamıştı ![]() ![]() – Bak yavrum, bir milyon kitapla namaz seferberliği başlatıyoruz inşALLAH ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz seferberliğimiz 2005 Haziran’ında başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sabah kahvaltılı toplantı yaptık ![]() ![]() ![]() ![]() – Bu kampanyanın sahibi ALLAH’tır, şefaatçisi Resulüllah’tır (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gerçeğe arkadaşlarımızla birlikte öylesine inanmıştık ki aksini asla düşünemiyorduk ![]() ![]() Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? kitabının girişinde, “Namaz için nasıl bir durumda olursak olalım, yeni bir ubudiyet şuuruyla donanmak, yeni bir cehd ve gayret kılıcını kuşanmak, yeni bir tebliğ ve ikaz harekâtı başlatmak durumundayız” deniyordu ![]() İşte namaz seferberliği, 2002’deki bu temenninin üç yıl sonra da olsa gerçekleşmiş hâliydi ![]() ![]() ![]() Moral FM’de program yapan ve kitabımızı bölüm bölüm iki kez programında okuyan İsmail Tongar, o günlerde bir rüya görmüştü ![]() – Bir gün sabah namazına kalkmak için kurduğum saat çalınca kapattım ve az sonra kalkarım diye gözüm kapalı bekliyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabiri içinde olan mübarek bir rüyaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanların ve ülkenin gündeminde olan siyaset, ekonomi, magazin ve spor dünyası bizi çok az ilgilendiriyordu ![]() ![]() ![]() Bu muhteşem ve müthiş imtihanı kazanmanın ilk şartı iman, ikincisi namazdı ![]() ![]() Oysaki milyonlarca Müslüman ve milyarlarca insan, namaz gibi güzel, hoş ve tatlı bir ibadetten uzaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemil TOKPINAR |
![]() |
![]() |
![]() |
Namaz Serferberliğinin Hikayesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Serferberliğinin HikayesiÇok çok güzel bir yazı paylaştığınız için teşekkürler ![]() ![]() ![]() Cemil Bey i severek okuyorum Allah razı olsun ondan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sadece okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hayatımda sadece 3 defa ( 2 defa şükür 1 defa da vakit namazı) kılmış biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() birde 5 6 sene evvel Ramazanda hep teravih namazlarına giderdim annecimle Bir türlü kılamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() çocuk oyuncağı degil bu diyorum kendime çok çok agır ciddi bir iş geliyor bana ![]() ![]() ![]() çok uzaklarda gibi sanki nasıl yazacağımı bilmiyorum ama ![]() ![]() ![]() ![]() herkes bu mertebeye ulaşamaz kılamaz gibi geliyor bana ( ama kılan kılıyor ![]() ![]() ![]() Bi alışkanlığım yok aslında ![]() ![]() ![]() ![]() Keşke bende kılabilsem ![]() ![]() ![]() Bir sürü kitap makale okuyorum ama sadece okuyorum ![]() ![]() Allahım benide namaz kılanlarından eylesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|