Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kafir, köle, olsa

Kafir Köle De Olsa

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kafir Köle De Olsa

İmam Ca’fer-i Sadık hazretleri "rahmetullahi aleyh", çok samimi olduğu bir arkadaşı ile birlikte çarşıya gitdiler Adamın zenci kölesi de arkasından geliyordu Adam, çarşıda bir ara arkasına baktı, köleyi görmedi Birkaç adım sonra köleyi gördü Ona öfkelenerek, "Neredeydin filanenin çocuğu" diyerek anasına sövdü Bu cümle ağzından çıkınca, İmam Ca’fer-i Sadık "rahmetullahi aleyh" şaşkınlıkla:

“Sübhanallah, Annesine mi küfrediyorsun? Annesine yakışmayan bir işi nispet ediyorsun Ben seni takva ehli ve dindar bir adam zannederdim, fakat sende, takva ve dindarlık olmadığı belli oldu” buyurdu

Adam:

“Yâ Resulullah’ın torunu, bu kölenin annesi müslüman değidir Eğer annesi müslüman olsaydı, o zaman böyle sövmezdim”

Ca’fer-i Sadık hazretleri "rahmetullahi aleyh":

“Annesi kafir de olsa, her kavmin bir nikah usûlü vardır Bu sebeple çocukları gayri meşru olmaz Kafir köle de olsa, hiç kimseyi incitecek söz söyleyemeyiz Artık benden uzak ol” buyurdu

O hadiseden sonra hiç kimse artık, İmam Ca’fer-i Sadık hazretleri ile onun, bir arada bulunduklarını görmedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com