Kafir Köle De Olsa |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafir Köle De Olsaİmam Ca’fer-i Sadık hazretleri "rahmetullahi aleyh", çok samimi olduğu bir arkadaşı ile birlikte çarşıya gitdiler Adamın zenci kölesi de arkasından geliyordu Adam, çarşıda bir ara arkasına baktı, köleyi görmedi Birkaç adım sonra köleyi gördü Ona öfkelenerek, "Neredeydin filanenin çocuğu" diyerek anasına sövdü Bu cümle ağzından çıkınca, İmam Ca’fer-i Sadık "rahmetullahi aleyh" şaşkınlıkla: “Sübhanallah, Annesine mi küfrediyorsun? Annesine yakışmayan bir işi nispet ediyorsun Ben seni takva ehli ve dindar bir adam zannederdim, fakat sende, takva ve dindarlık olmadığı belli oldu” buyurdu Adam: “Yâ Resulullah’ın torunu, bu kölenin annesi müslüman değidir Eğer annesi müslüman olsaydı, o zaman böyle sövmezdim” Ca’fer-i Sadık hazretleri "rahmetullahi aleyh": “Annesi kafir de olsa, her kavmin bir nikah usûlü vardır Bu sebeple çocukları gayri meşru olmaz Kafir köle de olsa, hiç kimseyi incitecek söz söyleyemeyiz Artık benden uzak ol” buyurdu O hadiseden sonra hiç kimse artık, İmam Ca’fer-i Sadık hazretleri ile onun, bir arada bulunduklarını görmedi |
|