Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ederse, görür, karşılığını

Kim Ne Ederse Karşılığını Görür

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kim Ne Ederse Karşılığını Görür




Dilencinin biri durmadan gezer ve gittiği yerde: “Kim ne ederse karşılığını mutlaka görür Sanma ki, kötülük edenin kötülüğü yanına kalsın” der dururdu Mahallede bir kadın her gün onun bu sözlerinden bıkmıştı Bir gün “Şuna bir kötülük yapayım da görsün bakalım herkes ettiğini bulacak mı?” diye bir plân hazırladı İhtiyar dilenci evinin önünden geçerken içine zehir koyarak hazırladığı böreği ona verip:


“Al bunu, senin için yaptım” dedi Dilenci çok memnun olmuştu Nasıl bir şey olduğuna bile bakmadan torbasına koyup günlerdir aç olan karnını doyurmak için köyün dışında bir çeşmenin başına gitti Torbasından böreği çıkardı, tam yemeye hazırlandığı bir sırada uzaklardan geldiği belli olan bir asker:


“Amca çok uzak yollardan geliyorum Çok açım” dedi İhtiyar dilenci, hiç tereddüt etmeden torbasından çıkardığı böreklerin tamamını askere verdi Kendisi de torbasında günlerden beri sakladığı kuru ekmeğini yemeye başladı Zavallı asker âfiyetle böreğin tamamını yedikten sonra çeşmeden de su içip adama duâ ederek ayrıldı Günlerdir kendisini bekleyen annesine yetişmek üzere yola çıktı Eve geldi ama “Öldüm, yandım” diye de feryat etmeye başlamıştı Annesi askerden gelen oğlunu bağrına basmış, sevinmesi gerektiği yerde üzülüyor, oğlunun bu hastalığının ne olduğunu anlamaya çalışıyordu:


“Oğlum ne oldu sana? Dokunacak bir şey mi yedin yoksa?” diye sordu Asker zararlı bir şey yemediğini, sadece bir ihtiyarın yemek üzere torbasından çıkardığı böreği kendisine verdiğini ve adamın merhametine hayran kaldığını söyledi Kadın:


“Eyvah oğlum! Seni ben zehirledim ‘Adamcağız eden bulur’ diyordu İşte ettiğimi buldum” diye ağlamaya yırtınmaya başladı ama, iş işten geçmişti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.