|
|
Konu Araçları |
hatim, kerimtürkçe, kitabımız, kur'ani, mealinde, yüce |
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim.. |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim..32 Melekler: Yâ Rab! Seni noksan sifatlardan tenzih ederiz, senin bize ögrettiklerinden baska bizim bilgimiz yoktur Süphesiz alîm ve hakîm olan ancak sensin, dediler 33 (Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Esyanin isimlerini meleklere anlat, dedi Adem onlarin isimlerini onlara anlatinca: Ben size, muhakkak semâvat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sirlari) bilirim Bundan da öte, gizli ve açik yapmakta olduklarinizi da bilirim, dememis miydim? dedi 34 Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demistik Iblis hariç hepsi secde ettiler O yüz çevirdi ve büyüklük tasladi, böylece kâfirlerden oldu 35 Biz: Ey Âdem! Sen ve esin (Havva) beraberce cennete yerlesin; orada kolaylikla istediginiz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece su agaca yaklasmayin Eger bu agaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik 36 Seytan onlarin ayaklarini kaydirip haddi tecavüz ettirdi ve içinde bulunduklari (cennetten) onlari çikardi Bunun üzerine: Bir kisminiz digerine düsman olarak ininiz, sizin için yeryüzünde barinak ve belli bir zamana dek yasamak vardir, dedik |
08-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim..37 Bu durum devam ederken Âdem, Rabbinden bir takim ilhamlar aldi ve derhal tevbe etti Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandir 38 Dedik ki: Hepiniz cennetten inin! Eger benden size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tâbi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler 39 Inkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennemliktir, onlar orada ebedî kalirlar 40 Ey Israilogullari! Size verdigim nimetlerimi hatirlayin, bana verdiginiz sözü yerine getirin ki, ben de size vâdettiklerimi vereyim Yalnizca benden korkun 41 Elinizdekini (Tevrat'in aslini) tasdik edici olarak indirdigime (Kur'an'a) iman edin Sakin onu inkâr edenlerin ilki olmayin! Âyetlerimi az bir karsilik ile satmayin, yalniz benden (benim azabimdan) korkun |
08-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim..42 Hakkı batıla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin! 43 Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin! 44 Kitab (Tevrat)'ı okuduğunuz halde insanlara iyiliği emreder de kendinizi unutur musunuz? Artık akıllanmayacak mısınız? 45 Bir de sabır ve namazla yardım isteyin gerçi bu ağır gelir; ancak saygılı kimselere değil 46 Onlar ki, kendilerinin gerçekten Rablerine kavuşacaklarına ve ancak O'na döneceklerine inanırlar |
08-04-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim..47 Ey Israilogullari! Size verdigim nimetimi ve sizi (bir zamanlar) cümle âleme üstün kildigimi hatirlayin 48 Öyle bir günden korkun ki, o günde hiç kimse baskasi için herhangi bir ödemede bulunamaz; hiç kimseden (Allah izin vermedikçe) sefaat kabul olunmaz, fidye alinmaz; onlara asla yardim da yapilmaz 49 Hatirlayin ki, sizi, Firavun taraftarlarindan kurtardik Çünkü onlar size azabin en kötüsünü reva görüyorlar, yeni dogan erkek çocuklarinizi kesiyorlar, (fenalik için) kizlarinizi hayatta birakiyorlardi Aslinda o size reva görülenlerde Rabbinizden büyük bir imtihan vardi 50 Bir zamanlar biz sizin için denizi yardik, sizi kurtardik, Firavun'un taraftarlarini da, siz bakip dururken denizde bogduk 51 Musa'ya kirk gece (vahyetmek üzere) söz vermistik Sonra haksizlik ederek buzagiyi (tanri) edindiniz |
08-04-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim..52 O davranislarinizdan sonra (akillanip) sükredersiniz diye sizi affettik 53 Dogru yolu bulasiniz diye Musa'ya Kitab'i ve hak ile bâtili ayiran hükümleri verdik 54 Musa kavmine demisti ki: Ey kavmim! Süphesiz siz, buzagiyi (tanri) edinmekle kendinize kötülük ettiniz Onun için Yaradaniniza tevbe edin de nefislerinizi (kötü duygularinizi) öldürün Öyle yapmaniz Yaraticinizin katinda sizin için daha iyidir Böylece Allah tevbenizi kabul etmis olur Çünkü aciyip tevbeleri kabul eden ancak O'dur 55 Bir zamanlar: Ey Musa! Biz Allah'i açikça görmedikçe asla sana inanmayiz, demistiniz de bakip durur oldugunuz halde hemen sizi yildirim çarpmisti |
08-04-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Kitabımız Kur'An-İ Kerim(Türkçe Mealinde) Hatim..56 Sonra ölümünüzün ardindan sizi dirilttik ki sükredesiniz 57 Ve sizi bulutla gölgeledik, size kudret helvasi ve bildircin gönderdik ve "Verdigimiz güzel nimetlerden yeyiniz" (dedik) Hakikatta onlar bize degil sadece kendilerine kötülük ediyorlardi 58 (Israilogullarina Bu kasabaya girin, orada bulunanlardan dilediginiz sekilde bol bol yeyin, kapisindan egilerek girin, (girerken) "Hitta!" (Yâ Rabbi bizi affet) deyin ki, sizin hatalarinizi bagislayalim; zira biz, iyi davrananlara (karsiligini) fazlasiyla verecegiz, demistik 59 Fakat zalimler, kendilerine söylenenleri baska sözlerle degistirdiler Bunun üzerine biz, yapmakta olduklari kötülükler sebebiyle zalimlerin üzerine gökten aci bir azap indirdik 60 Musa (çölde) kavmi için su istemisti de biz ona: Degneginle tasa vur! demistik Derhal (tastan) oniki kaynak fiskirdi Her bölük, içecegi kaynagi bildi (Onlara Allah'in rizkindan yeyin, için, sakin yeryüzünde bozgunculuk etmeyin, dedik |
|