Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, karşılık, verir, zikrimize

Allah Cc Zikrimize Karşılık Verir Mi?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Birçok dua eden yalvarıp yakaran,kendisine ALLAH 'tan gelecek karşılığı merak ederKur'an-ı Kerim'de Rabbimiz şöyle buyurur:'

'Ey kullarım! Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim''(Bakara 151-152)

Biz O 'nu andığımızda O da bizi anıyorBunu bilmek ve hele de iç dünyasında hissetmek,ne muhteşem bir duygudur!

Mevlana,zikri şöyle açıklar:

"Cenab-ı Hakkı zikret de şeytanların sesini bastırNergis gibi olan gözünü,akbaba gibi olan şu dünya aşkına kapa!"

''Zikrin suyunda nefsini tutup sabret ki şeytan'ın vesvesesinden ve fikrinden kurtulasın''

''ALLAH 'ın zikri,temiz ve temizleyicidirTemizlik gelince içteki pislik yükünü toplayıp dışarı atar

Rabbimiz bu gerçeği Kur'an-ı Kerim de şöyle açıklamıştır:

''Ancak 'ALLAH ın zikriyle kalpler durulur ve mutmain olur,diyor''

Efendimiz de Aleyhissalatu vesselam:

''ALLAH 'ın zikri kalplerin şifasıdır''buyurur

İnsanı zikirden vazgeçirmek için,şeytan'ın zikredene neler yaptığını,Mevlana şöyle anlatıyoreceleyin birisi öyle ALLAH diyordu ki bu zikirle ağzı tatlanmıştıŞeytan gelip ona dedi ki:

''Ey pak yüzlü!Bu kadar ALLAH demene karşılık, ALLAH tarafından bir lebbeyk cevabı hani,nerede?

ALLAH 'tan sana bir cevap gelmediği halde,sıkılmadan daha ne kadar ALLAH diyeceksin?

''Zikreden kişi hüzünlendi ve öylece yatıp uyuduRüyasında Hızır'ı(as) gördüHızır ona dedi ki:

''Niçin zikirden geri kaldın?Okuduğun dualardan ve zikirden pişman oldun?

''Zikrinden ümitsiz olan kişi,Hızır'a şu cevabı verdi: ''Bana lebbeyk,cevabı gelmiyor ALLAH kapısından reddolunmaktan korkuyorum!

''Hızır(as) taraf-ı ilahi'den bildirdi ki:

''Senin ALLAH demen,bizim lebbeykimizdirSenin yalvarman,bizim cevap vermemizdir

'''Cahilin canı bu duadan uzaktırÇünkü ona,yarabbi,demeye izin yoktur''

''Nasipsizin ağzı mühürlüdürEn zor zamanınde bile ağzını açıp'''ım''diyemez

'ALLAH 'ım! diyebilen,ALLAH tan gelen''Buyur kulum burdayım''cevabını,kalp kulağıyla duyabilirYani Rabbimizin katına ulaşan duanın cevabı,duanın içindedir

''ALLAH 'ım,Rabbim''diyebilmek de O'nun bir nasibi ve lütfudurBir kulun,aşkla'''ALLAH 'diyebilmesi,ALLAH 'ın ona ''lebbeyk (Buyur kulum,burdayım') cevabıdır

Zikir, Rabbini ananı,Rab,Kur'an da övüyorZikre Rabbimizin değil,bizim ihtiyacımız varDilde olursa zikir,kalp nurlarla donanırGönüle tertemiz,saf sevgiler dolar

Zikirli kalp,şükürle,sabırla süslenir

Alıntı

Rabbim,kalbimizi zikrinle temizle,dilimizi de zikrinle süsleAmin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Amin
Allah'u teala razı olsunhayırlı bir paylaşım olmuş yine
Mevlam bizleri hakkıyla zikredenlerden eylesin inşaallah
selametle kalın

vaktileyl´isimli üyeden Alıntı

Birçok dua eden yalvarıp yakaran,kendisine ALLAH 'tan gelecek karşılığı merak ederKur'an-ı Kerim'de Rabbimiz şöyle buyurur:'

'Ey kullarım! Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim''(Bakara 151-152)

Biz O 'nu andığımızda O da bizi anıyorBunu bilmek ve hele de iç dünyasında hissetmek,ne muhteşem bir duygudur!
Mevlana,zikri şöyle açıklar:
"Cenab-ı Hakkı zikret de şeytanların sesini bastırNergis gibi olan gözünü,akbaba gibi olan şu dünya aşkına kapa!"

''Zikrin suyunda nefsini tutup sabret ki şeytan'ın vesvesesinden ve fikrinden kurtulasın''

''ALLAH 'ın zikri,temiz ve temizleyicidirTemizlik gelince içteki pislik yükünü toplayıp dışarı atar

Rabbimiz bu gerçeği Kur'an-ı Kerim de şöyle açıklamıştır:
''Ancak 'ALLAH ın zikriyle kalpler durulur ve mutmain olur,diyor''

Efendimiz de Aleyhissalatu vesselam:

''ALLAH 'ın zikri kalplerin şifasıdır''buyurur

İnsanı zikirden vazgeçirmek için,şeytan'ın zikredene neler yaptığını,Mevlana şöyle anlatıyoreceleyin birisi öyle ALLAH diyordu ki bu zikirle ağzı tatlanmıştıŞeytan gelip ona dedi ki:
''Ey pak yüzlü!Bu kadar ALLAH demene karşılık, ALLAH tarafından bir lebbeyk cevabı hani,nerede?
ALLAH 'tan sana bir cevap gelmediği halde,sıkılmadan daha ne kadar ALLAH diyeceksin?
''Zikreden kişi hüzünlendi ve öylece yatıp uyuduRüyasında Hızır'ı(as) gördüHızır ona dedi ki:
''Niçin zikirden geri kaldın?Okuduğun dualardan ve zikirden pişman oldun?
''Zikrinden ümitsiz olan kişi,Hızır'a şu cevabı verdi: ''Bana lebbeyk,cevabı gelmiyor ALLAH kapısından reddolunmaktan korkuyorum!
''Hızır(as) taraf-ı ilahi'den bildirdi ki:
''Senin ALLAH demen,bizim lebbeykimizdirSenin yalvarman,bizim cevap vermemizdir

'''Cahilin canı bu duadan uzaktırÇünkü ona,yarabbi,demeye izin yoktur''

''Nasipsizin ağzı mühürlüdürEn zor zamanınde bile ağzını açıp'''ım''diyemez

'ALLAH 'ım! diyebilen,ALLAH tan gelen''Buyur kulum burdayım''cevabını,kalp kulağıyla duyabilirYani Rabbimizin katına ulaşan duanın cevabı,duanın içindedir

''ALLAH 'ım,Rabbim''diyebilmek de O'nun bir nasibi ve lütfudurBir kulun,aşkla'''ALLAH 'diyebilmesi,ALLAH 'ın ona ''lebbeyk (Buyur kulum,burdayım') cevabıdır

Zikir, Rabbini ananı,Rab,Kur'an da övüyorZikre Rabbimizin değil,bizim ihtiyacımız varDilde olursa zikir,kalp nurlarla donanırGönüle tertemiz,saf sevgiler dolar
Zikirli kalp,şükürle,sabırla süslenir

Alıntı

Rabbim,kalbimizi zikrinle temizle,dilimizi de zikrinle süsleAmin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com