1 Saat (Babasına Ders Veren Çocuk) |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
1 Saat (Babasına Ders Veren Çocuk)Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulmuş Çocuk babasına: -Baba 1 saatte ne kadar para kazanıyorsun diye sormuşZaten yorgun gelen adam: -Bu senin işin değil diye yanıtlamış Bunun üzerine çocuk: -Babacığım lütfen bilmek istiyorum diye yanıt vermiş Adam: -İllaki bilmek istiyorsan 20 YTL diye yanıt vermiş Bunun üzerine çocuk: -Peki bana 10 YTL borç verir misin diye sormuş Adam iyice sinirlenip: -Benim,senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yokHadi derhal odana git be kapını kapat demiş Çocuk sessizce odasına çıkıp kapısını kapatmışAdam sinirli sinirli bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder demiş kendi kendineAradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşmiş ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşünmüşYukarı,çocuğun odasına çıkmış ve kapıyı açmış Yatağında olan çocuğa: -Uyuyor musun diye sormuş Çocuk: -Hayır diye yanıtlamış -Al bakalım istediğin 10 YTL;sana az önce sert davrandığım için üzgünüm ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim,demiş Çocuk sevinçle haykırmış -Teşekkürler babacığımYastığının altından diğer buruşuk paraları çıkarmış,adamın suratına bakmış ve yavaşca paraları saymış Bunu gören adam iyice sinirlenerek: -Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?Benim,senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok demiş Çocuk: -Ama yeterince param yoktu,demiş ve paraları babasına uzatarak: -İşte sana 20 YTL, 1 SAATİNİ BANA AYIRIR MISIN? |
|